Nerešpektovanie pešej zóny

Zodpovednosť za riešenie: Stropkov

Vyriešený

Pešiu zónu na Hrnčiarskej ulici v Stropkove už roky nikto nerešpektuje. Vodiči si zvykli nato, že sa tu dodržiavanie predpisov nikdy nekontroluje. A tak vodiči tu dennodennymi prejazdami ohrozujú deti a chodcov.

03. február 2016

Odpoveď samosprávy

Problém nerešpektovania dopravného značenia na ulici Hrnčiarskej sa budeme snažiť riešiť intenzívnejšími kontrolami hliadkami Mestskej polície a o spoluprácu požiadame aj štátnu políciu. Treba si však uvedomiť, že dodržiavanie dopravných predpisov v tejto, ale aj iných lokalitách nie je možné kontrolovať nepretržite a preto mesto bude apelovať aj na disciplinovanosť vodičov.

Peter Novák
marketing, komunikácia, vzťahy s verejnosťou
04. marec 2016

Jaroslav

Ďakujem za odpoveď, ale neverím, že mestská polícia tu niečo pomôže. Osobne som bol svedkom v čase keď tu sídlila mestská polícia, že mestský policajt vôbec nevenoval pozornosť vodičovi ktorý prešiel cez pešiu zonu. Argument, že nie je možné kontrolovať niektoré lokality nepretržite je absolutne neprijateľný a úbohy. Za 29 rokov čo tu bývam som ešte ANI RAZ nevidel mestskú alebo štátnu políciu kontrolovať dodržiavanie zákazu vjazdu na tejto pešiej zóne. Tento problém je potrebné riešiť konštruktívne a nie prázdnymi a nič neriešiacími rečami. Tá apelácia na disciplinovanosť vodičov je naozaj účinna, fakt. To ma naozaj nenapadlo. To som mohol napísať rovno stropkovským vodičom a nie do odkazu pre starostu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania