Túlavé zvieratá

Zodpovednosť za riešenie: Stropkov

Vyriešený
meno
Peter 01. decembra 2016

Po celom Stropkove, najmä na Hrnčiarskej, Športovej a pri Tescu pobehuje enormné množstvo túlavých psov a mačiek, ktoré mesto nerieši rovnako ako polícia.

01. december 2016

Odpoveď samosprávy

Firma, ktorá v Stropkove zabezpečovala odchyt túlavých psov, ukončila v uplynulom období spoluprácu s mestom. Vedenie mesta preto hľadalo možnosti, ako uvedené služby zabezpečovať aj naďalej. Od 1. decembra je už platná nová zmluva so spoločnosťou Pomoc psíkom na východnom Slovensku, ktorá bude pre mesto odchyt a ich následné umiestnenie do karanténnej stanice zabezpečovať.
Zmluva je k dispozícii na:
http://www.stropkov.sk/zmluvy-faktury-a-objednavky/7096/



Marián Harmada, náčelník Mestskej polície
02. december 2016

Peter

Nechápem prečo je podnet označený ako vyriešený, keď zvieratá stale pobehujú po spomínaných uliciach. Podnet sa netýkal podpisu zmluvy ale zberu týchto zvierat.
05. december 2016

Odpoveď samosprávy

Odpoveďou na podnet sme sa snažili vysvetliť, prečo k vzniknutej situácii s túlavými psami došlo a ako sa ho mesto snaží riešiť. Podnet sme nevyhodnotili ako vyriešený. Odchyt túlavých psov prebehne v najbližšej dobe.

Marián Harmada, náčelník Mestskej polície
13. december 2016

Adrián

V Spektre bolo pisane ze odchyt uz prebehol. Vcera po namesti ohrozoval premavku velky biely pes a namieril si to potom pod okna m. policie... Dnes som ho videl pri skole na Mlynskej... Bolo by potrebne urobit poriadny odchyt lebo sa tu to este stale hemzi... Cesty a brzdenie je v zime problematicke aj bez zivych prekazok
30. december 2016

Samo

Pobehujúce psy

Po namesti a prilahlom okoli je posledne dni vidno pobehujucich psov. Vidiet ich aj behat po ceste a rano na Kratkej a Hrnciarskej. Situaciu treba riesit lebo sa to tu premnozi. Nechapem preco sa neurobi nejake odchytavanie alebo nieco take.
03. január 2017

Odpoveď samosprávy

V decembri boli na území mesta realizované dva odchyty túlavých psov. Prvý sa uskutočnil 5. decembra a špecializovanou firmou bolo odchytených osem psov. Ďalší mimoriadny odchyt bol vykonaný 22. decembra predpoludním a odchytených bolo deväť psov. V prvej polovici januára sa uskutoční ďalší odchyt.

Marián Harmada, náčelník Mestskej polície
10. január 2017

Odpoveď samosprávy

V rámci mimoriadneho odchytu bolo dňa 9. januára 2016 odchytených 7 túlavých psov.

Marián Harmada, náčelník Mestskej polície

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania