Tulave zvierata

Zodpovednosť za riešenie: Stropkov

Vyriešený
meno
Drezi 15. decembra 2017

Na Hrnciarskej/Sportovej ulici je poslednu dobu vidno pomerne casto sa pohybovat tulavych psov. Nejedna sa prave o najmensie kusky, bolo by vhodne co najskor vyriesit situaciu.

16. december 2017

Lubo

Ak zbadáte túlavé zviera, môžete volať mestskú políciu, ktorá podnet okamžite podstúpi na slobodu zvierat, ktorá psa odchyti... Načo to tu spamujete??
19. december 2017

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia sa v rámci výkonu služby venuje aj monitoringu pohybu túlavých psov v Stropkove. Ak je to nevyhnutné a možné, v rámci vlastných kapacít vykonáva aj odchyt psov.
V takých prípadoch sú umiestnené do koterca pri Mestskej polícii. Následne zisťujeme, či má registračnú známku, resp. aplikovaný čip. Informáciu o odchyte a umiestnení psa zverejňujeme aj prostredníctvom mestského rozhlasu. V prípade, že sa majiteľ psa neprihlási, pes je prevezený do útulku Pomoc psíkom na východnom Slovensku so sídlom vo Veľkých Kapušanoch, s ktorým má mesto Stropkov uzatvorenú platnú zmluvu a ktorý tu vykonáva pravidelný odchyt psov.
Od podpisu zmluvy do 19. decembra bolo vykonaných 12 odchytov a spolu bolo odchytených 59 túlavých psov. Najbližší odchyt je naplánovaný na január 2018.
Hliadky MsP napriek vyššie uvedenému nemôžu byť všade, preto vyzývame občanov, aby v prípade pohybu túlavého psa informovali políciu na tel.: 054/486 8888.

Marián Harmada, náčelník Mestskej polície

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.