Aktualizovať podnet
Neosvetlený chodník na ulici Šarišská

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Neosvetlený chodník na ulici Šarišská

Zodpovednosť za riešenie: Stropkov

Uzavretý
meno
roman popik 05. januára 2018

Neosvetleny chodnik na ul. sariska.

08. január 2018

Odpoveď samosprávy

Z fotografie a popisu podnetu nie je zrejmý opisovaný problém. V uplynulom období nezaznamenal podnik Služba žiadnu poruchu na sieti verejného osvetlenia na Šarišskej ulici.

Peter Novák, hovorca MsÚ
08. január 2018

roman popik

na fotografii nieje vidiet preto ze tam neni to osvetlenie. hovorim o chodniku od bps okolo fitnescentra ku rybniku. a je to dost arogantne tvrdenie ze ste nenasli poruchu na osvetleni kedze tam ani ziadne osvetlenie nieje. a problem je vyrieseny. som sklamany z pristupu.
08. január 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme samospráve opätovne spolu s objasnením zaslali.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
08. január 2018

Odpoveď samosprávy

Na dovysvetlenie – pri najlepšej vôli nie je z takto formulovaného podnetu možné dedukovať, o aký problém ide. Neidentifikovateľný záber s popisom „neosvetleny chodnik na ul. sariska“ nehovorí o tom, na čo konkrétne chce pisateľ upozorniť. V rámci portálu sme v minulosti zaznamenali niekoľko podnetov týkajúcich sa verejného osvetlenia (aj s podobnými „čiernymi“ zábermi neosvetlených úsekov), následne boli poruchy odstránené a podnety vyriešené. Rovnako sme postupovali aj v tomto prípade, snažili sme sa preveriť situáciu a skonštatovali sme, že na sieti verejného osvetlenia na ulici Šarišskej sme neevidovali žiadnu poruchu.
Až následne – v reakcii na odpoveď samosprávy, bolo možné zistiť, čo mal vlastne pisateľ na mysli.
K uvedenému problému uvádzame: Zhruba 150-metrový úsek chodníka na ulici Šarišskej (od „bps“, resp. bývalého OSP po križovatku k bielemu domu), ktorý je vo vlastníctve mesta, je riadne osvetlený. Úsek od predmetnej križovatky po križovatku s ulicou Pri rybníku bol postavený začiatkom 80-tych rokov minulého storočia leží na súkromných pozemkoch (navyše, bez ohľadu na vlastníctvo, nie je ani evidovaný ako líniová stavba). Z uvedeného dôvodu tam nebolo a ani v súčasnosti nie je možné zo strany mesta inštalovať nové svetelné body, resp. rozšíriť sieť verejného osvetlenia a mesto Stropkov tam nie je oprávnené vykonávať žiadne úpravy či realizovať investície z verejných zdrojov.

Peter Novák, hovorca MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.