Parkovanie na chodníku pre peších

Zodpovednosť za riešenie: Stropkov

V riešení
meno
Ján Zápotocký 27. októbra 2018

Už niekoľko rokov je nemožne prejsť po chodníku z ul. Športovej, nakoľko si ho niektorí majitelia vozidiel pomýlil s vyhradeným parkovaním. Tento problém sa roky nerieši. Otázne je, prečo takéto hrubé porušovanie zákona o cestnej premávke rovnako dlho ignoruje aj Mestská polícia v Stropkove. Zatiaľ čo priestupky vodičov parkujúcich na Krátkej ul. aktívne fotí a dokumentuje za ničenie verejnej zelene, hoci stoja na zastavanej spevnenej ploche.

12. november 2018

Odpoveď samosprávy

Problém s nedostatkom parkovacích miest a s tým súvisiace parkovanie na chodníku bude riešený po ukončení prebiehajúcej výstavby polyfunkčných domov v bezprostrednej blízkosti chodníka. Následne tam budú do praxe uvedené opatrenia, ktoré pomôžu riešiť situáciu a takisto zvýšia bezpečnosť dopravy v tejto lokalite.

Marián Harmada, náčelník Mestskej polície
12. november 2018

Ján Zápotocký

Problém s parkovaním je aj v iných častiach mesta Stropkov. To ale neznamená, že keď je problém s parkovaním na Športovej ul., tak tam doteraz platia, resp. do dobudovania nášho BON ... výnimky zo zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v platnom znení, resp. z príslušného VZN mesta Stropkov a vozidlami je dovolené naviac poškodzovať aj mestskú zeleň, nakoľko pre tam parkujúce vozidla je chodník priúzky a tak jedna náprava valcuje trávnik. Pritom iba koleso vozidla mimo vyznačenej parkovacej plochy na Krátkej ul. je vyhodnocované mestskou políciou za priestupok. Žeby sa doteraz v tomto smere používala rôzna optika?
28. december 2018

Janka

S parkovaním je problém všade. Horšie je to už pravdepodobne iba v blízkosti nemocnice a bytových domov 320, 322 a 319 oproti nemocnice. Tam sa parkuje pred bytovkou, za bytovkou, na trávnikoch. Je problém prejsť autom, pričom sanitka alebo požiarne auto by asi neprešli. Tam mestská polícia radšej ani nechodí. Ďalší príklad: pri bytovke č. 315 na ul. Akad. Pavlova - parkovanie pred domom a voľné parkovacie miesta za domom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania