Matice slovenskej-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Stropkov

Uzavretý
meno
Roman Kudič 28. januára 2020

Dobrý deň,
prosím Mesto Stropkov o riešenie problému voľne pobiehajúcich psov, ktoré každé ráno sprevádzajú školopovinné deti z ulíc Za jarkom a Orgovánová počas cesty na I. ZŠ.
Uvedomujem si obmedzenia samosprávy pri riešení tohto problému, ale viac sú obmedzení obyvatelia bytových domov B1, B6 atď.
Z uvedeného dôvodu musia rodičia ráno odprevádzať deti do školy, problémy majú aj seniori.
Po upozornení hliadky Mestskej polície dňa 27.1.2020 o 7.30 hod. pri prechode pre chodcov MS - Krátka (...kde mimochodom dozerajú na bezpečnosť detí z vyššie uvedených ulíc a ich psov...) som dostal podráždenú odpoveď, či si uhradím odchyt psov ja...?
Ešte raz poprosím o riešenie (napr. umiestnením MOPS na ulice Za Jarkom a Org.), kým nedôjde k problému s napadnutím, príp. pohryzením psami.
Ďakujem.

31. január 2020

Roman Kudič

31.1.2020, 7.30 hod. znovu....
12. február 2020

Odpoveď samosprávy

Mesto Stropkov má uzatvorenú platnú zmluvu s útulkom „Pomoc psíkom na Východnom Slovensku“ so sídlom vo Veľkých Kapušanoch, v rámci ktorej raz mesačne vykonávame odchyt túlavých psov. V roku 2019 bolo spoločne s pracovníkom útulku vykonaných 12 odchytov a odchytených 57 túlavých psov. V prípade pohybu túlavého psa mimo plánovaného odchytu môžu príslušníci mestskej polície vykonať odchyt takého psa aj sami, ale iba v ojedinelých prípadoch. Príslušníci mestskej polície na akýkoľvek odchyt všetkých túlavých psov nie sú dostatočne odborne vyškolení a technicky vybavení.
Čo sa týka pohybu túlavých psov v blízkosti ZŠ Hrnčiarska z ulíc Za jarkom a Orgovánová, počas ranných hodín, mestská polícia neeviduje žiadne informácie resp. sťažnosti o tom, že by rodičia iných detí kvôli tomu odprevádzali svoje deti do školy, prípadne mali problém seniori mesta Stropkov. Ani lokalizovanie hliadok MOPS na ulice Za jarkom a Orgovánová tento problém vyrieši.
Mestská polícia sa tomuto problému v rámci svojej činnosti venuje so zvýšenou pozornosťou, ale aj napriek tomu jej hliadky nemôžu byť všade. Preto vyzývame občanov, aby v prípade pohybu túlavého psa ihneď oznámili na linku mestskej polície, kde sa takýto pes nachádza resp. bol zaznamenaný. Ak má autor podnetu prípadné ďalšie návrhy a podnety ako riešiť tento problém, rád ho osobne prijmem v sídle mestskej polície.

Marián Harmada, náčelník Mestskej polície Stropkov
13. február 2020

Roman Kudič

Napriek všeobecnej odpovedi, ktorá problém nevyrieši, ďakujem za Váš čas a prajem veľa úspechov v práci pri riešení podobných problémov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.