Cementárenská-dopravné zrkadlo-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Róbert Hromada 29. októbra 2020

Dobrý deň.
Rád by som sa opýtal, či sa nedá riešiť situácia, ktorá vznikla vďaka projektu Noemis a hlavne problémovému developerovi ISMONT.
Developer si ohradil celé stavenisko a teraz nie len, že ľudia parkujú kade-tade na cestách, čo by sa tiež malo riešiť, ale zároveň vychádzanie na hlavnú cestu okolo tohto "oplotenia" je vysoko rizikové. Myslím si, že by to mal niekto riešiť. Buď upraviť značenia, dať zrkadlá, alebo donútiť developera, aby to nezmyselné oplotenie zlikvidoval.
S Developerom ISMONT je veľa problémov už aj historicky. Viem to, nakoľko som od nich kúpil byt na Cementárenskej a zažili sme si svoje. Je tam veľa nedotiahnutých vecí a namiesto ich dokončenia sa vrhol na nový projekt a už teraz robí problémy.

Budem veľmi rád za každú odpoveď.

Hromada

30. október 2020

Anonym

Pridavam kriticke miesto, nieje vobec vidno auta ktore do krizovatky prichadzaju ani od smeru hlavnej, ani bocnej, tato cesta je vysokofrekventovana a oblubena najma firemnymi dodavkami a podobnymi vozidlami, aj ked uz existuje alternativny prijazd z marcheggskej, je stale tato komunikacia ktora nebola dimenzovana na tuto prevadzku - pretazena, prosim o riesenie.
30. október 2020

Andrej

Susedia, stavim sa s vami, ze toto mesto podla mna absolutne nijak riesit nebude a dostanete maximalne genericku odpoved a zhasla fajka. Staci sa pozriet kolko podnetov tu uz za 5 rokov bolo danych na Cementarensku - parkovanie, stavebny odpad a nic, NULA vyriesenych. Nerobte si nadeje, ze nejake zrkadlo alebo krizovatku budu riesit :D
02. november 2020

Slavomir Slezak

Tak dnes práve teraz prvá havária. Ak by šiel niekto po chodníku tak by mal veľkú smolu.
02. november 2020

Anonym

Prvy problem na seba nenechal dlho cakat.
02. november 2020

Anonym

Tato znacka je vecne otocena inak, co ale nemeni nic na tom, ze toto nieje prva nehoda s firemnou dodavkou, ja chapem, ze ta cesta je sukromna a mesto s tym nevie/nechce nic robit, ale predpisy platia pre kazdeho aj na sukromnych komunikaciach. Casto vodici podobnych vozidiel maju sotva 20 rokov a robia si z cevaku a ulice Na aleji (kedze je tam pekny beton a je tam rovina) zavodny okruh...ozaj treba cakat kym pride o zivot daka osoba ? Dnes tomu vela nechybalo..zamyslite sa
05. november 2020

Andrej

Ak sa nemylim, minuly rok v oktobri bolo zastupitelstvom schvalene prevzatie komunikacie. Neviem preco to tak dlho trva, ale napriklad videl som, ze vytlky uz opravovali Stupavske metske sluzby. Kazdopadne, to nie je ospravedlnenie za necinnost co sa podnetov na tejto ulici tyka. To je lajdactvo a tu je vysledok. Nie je to prva havaria, dufam, ze posledna...
05. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Informoval som o ňom kompetentných so žiadosťou o vyjadrenie. Po odbržaní informácií Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
06. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
odbdržal som vyjadrenie z Referátu dopravy:
"Na účelovej komunikácii bol vykonaný štátny dohľad a bola zaslaná výzva spol. ISMONT na okamžité vykonanie nápravy."

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
06. november 2020

Juraj Benko

Ako pise Anonym.
DZ je otocene tak, ze prednost maju obidve vozidla v krizovatke. Tiez som minule lustil ako to je, ked som prichadzal od atelierov. Obidve vozidla boli na hlavnej a preto vznikla nehoda. Nie preto ze "dodavka"
Velka cast zodpovednosti pada na spravcu komunikacie. Privolana PZSR to urcite konstatovala tiez.
07. november 2020

Slavomir Slezak

Značka je už tak ako má byť 😉
09. november 2020

Anonym

Pan Benko, dovolim si nesuhlasit, neverim,ze ten zavoznik siel tu trasu prvykrat, zijem tu, lietaju ich tu stovky a denne, prednost z vedlajsej je tam uz niekolko rokov, ak teda vidim pootocenu znacku pouzijem sedliacky rozum aby som sa predsa vyhol kolizii. Ak to ale bolo naopak a dodavkar siel tuto trasu prvykrat a naozaj sa riadil dopravnym znacenim tak by mal niest zodpovednost za nehodu majitel cesty ktory krizovatu nezodpovedne zanechal v zlom stave.
23. február 2021

Róbert Hromada

takže padlo do zabudnutia? takto sa riešia veci v meste Stupava? už sa aj začalo stavať, každé ráno od 7 nás budí príjemný rachot, bezpečnosť práce nikto nerieši. Vidím, že všetko treba postúpiť na vyššie miesta a hádam kompetentní nakoniec prídu o svoje teplé miestečka, keď sa tu k tomu tak postavili. "ďakujem" za Vašu nečinnosť
01. september 2022

Anonym

@Admin: Dobrý deň, od zadania podnetu uplynú čoskoro 2 roky a jeho status je dosiaľ "v riešení". Podľa informácie zo 6. 11. 2020 samospráva vyzvala investora, aby zabezpečil okamžitú nápravu. Či a kedy sa tak stalo resp. či to niekto z MsÚ (stavebný úrad?) kontroloval, nie je známe. Bolo by možné kontaktovať pána Róberta (zadávateľa) so žiadosťou o aktuálnu informáciu? Ďakujem.

Areál dnes vyzerá úplne inak (výstavba bytového komplexu je v plnom prúde) a je teda pravdepodobné, že problém týkajúci sa bezpečnosti účastníkov cestnej premávky (nie parkovania) bol medzičasom vyriešený. Prikladám link na fotografiu, ktorá bola zverejnená na FB investora 8. júla t. r.:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=171218932044281&set=pcb.171219582044216
05. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

kontaktovali sme zadávateľa podnetu s otázkou na stav riešenia.

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
05. september 2022

Robert Hromada

Dobrý deň,

mesto, či dopravný inšpektorát, alebo kto to má nastarosti sa na to úplne vykaľal.
Žiadna snaha o nápravu, alebo pomoc pre obyvateľov.
Kvôli developerovi, ktorí ignoruje všetky dopravné značenia a prosby ľudí, si aj mesto povedalo, že obyvatelia sú zbytočný.....takže takto sa to vyriešilo ;)
Ďakujeme za nič
05. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.