Malacká-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Uzavretý
meno
Zuzana Sekotova 19. novembra 2020

Dobrý večer. Rada by som sa informovala, kedy mesto Stupava plánuje výstavbu cestnej komunikácie pre chodcov nakoľko, smerom od mesta Stupavy k výstavbe na ulici Pod Kopcami. Pastierska, Dzbanska a pod., ktorá sa každým mesiacom rozrastá, chyba základná vec ako je chodník pre chodcov. Cesta z centra smerom k domom je pre chodca nebezpečná, prosím vidte priložené fotografie. Rada pošlem aj video. Ďakujem pekne Sekotova

20. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Požiadal som kompetentných o bližšie informácie. Po ich obdržaní Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
20. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obdržal som vyjadrenie:
"Táto komunikácia je cestou I. triedy a má svoje ochranné pásmo, kde umiestňovanie akýchkoľvek pozemných stavieb je značne obmedzené. Komunikácia na ul. Malacká ani nie je miestnou komunikáciou, takže je aj diskutabilné, či by investícia do takejto stavby zo strany Mesta Stupava nebola v rozpore s platnými právnymi predpismi. Pri hrubom odhade investičných nákladov na tento chodník, ktorý by mal byť v dĺžke viac ako 500 m by sa jednalo o investíciu, ktorej hodnota by sa rovnala celoročnej hodnote schváleného rozpočtu na kapitálové výdavky do miestnych komunikácií v celom meste Stupava.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
20. november 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Slovenská správa ciest
20. november 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt
12. september 2021

Lubomír Vencelík

Dobry den. Myslim si, ze je vo vasom zaujme, aby sme aj my, ako riadny obcania mesta Stupava mali bezpecny prechod medzi ulicami, ci uz peso na bicykli, ci s kocikom. Mozte nam, kedze tato situacia zaujima vsetkych obyvatelov spominanych ulic, vysvetlit preco sa na taku zakladnu a potrebnu vec z hladiska bezpecnosti, nemyslelo uz pri vystavbe? Myslim si, ze toto mala byt jedna z podmienok pre zacatie vystavby. Popripade sa treba dohodnut so spravov ciest. Dakujem za odpovede.
15. december 2022

Zuzana Sekotova

Dobry den, prikladam vam informacie ohladom riesenia chodniku. Zial, nikto nema naozaj zaujem tuto situaciu riesit. Az ked sa stane nejake nestastie, kompetenti sa budu tvarit prekvapene.
19.11 2020 som poslala podnet na Odkaz pre Starostu
20.11.2020 mi odpisał pan Kubička z Mu Stupava citujem: "Táto komunikácia je cestou I. triedy a má svoje ochranné pásmo, kde umiestňovanie akýchkoľvek pozemných stavieb je značne obmedzené. Komunikácia na ul. Malacká ani nie je miestnou komunikáciou, takže je aj diskutabilné, či by investícia do takejto stavby zo strany Mesta Stupava nebola v rozpore s platnými právnymi predpismi. Pri hrubom odhade investičných nákladov na tento chodník, ktorý by mal byť v dĺžke viac ako 500 m by sa jednalo o investíciu, ktorej hodnota by sa rovnala celoročnej hodnote schváleného rozpočtu na kapitálové výdavky do miestnych komunikácií v celom meste Stupava." a zmenil zodpovedny subjekt v konani tejto zalezitosti na Slovensku spravu ciest.
Tak som 12.9. 2021 pisala na Slovensku spravu ciest ohladom tejto zalezitosti kde mi bolo odpisane citujem:"Pravdepodobne ste boli zle informovaná. SSC je správcom ciest I. tried, chodníky nie sú v našej kompetencii."
Po dohovore so znamym pravnikom mi bolo odporucane ako majitelke nehnutelnosti v danej lokalite, ku ktorej chyba predmetny chodnik, ktoreho vystavba bola developerom pri vystavbe rodinnej zastavby prislubena v zmysle zakona 211/2000 poziadat MÚ Stupava o nahliadnutie do dokumentacie, ktoru developer predlozil MÚ na schvalenie pred samotnym začatim vystavby. Mesto Stupava žiada odo mna cislo územného,stavebneho a kolaudačného konania. Kde sa ja ako občan k tymto udajom bez pomoci MÚ nemam ako dostat. Urcite si je toho pani Baligova dobre vedoma. Nevadi, nenecham sa znechutit a budem to skusat dalej
15. december 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
19. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Požadovaný chodník mal byť riešený počas výstavby v danej lokalite ,ako v odkaze pre starostu konštatuje občan. Slovenská správa ciest má v správe len cesty I.triedy. Budovanie ani údržba chodníkov nie je v našej kompetencii.

Mgr. Lucia Karelová
Komunikačný odbor
19. december 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Stupava
20. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
viac ako som uviedol ku tomu neviem dodať. Najlepšie bude osobná návšteva na MsÚ Stupava a Stavebného úradu v Stupave. Táto aplikácia na takéto podnety nie je vhodná.
Ako sami uvádzate, chodník bol prisľúbený developerom a nie mestom. A taktiež, ako bolo už vyššie uvedené, odhad na jeho vybudovanie je vo výškej celého rozpočtu mesta, tzn. nerealizovateľné.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.