Školská-presunutie priechodu pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Vladimir 25. januára 2021

Dobry den,
Dobrý deň,
chcem sa spýtať či sa niekto zamyslel nad logikou a bezpečnosťou rozhodnutia, presunúť tento prechod pre chodcov bližšie k Hlavnej ulici skoro na hranicu tejto veľmi frekventovanej križovatky ? Autá odbočujúce z Hlavnej budú blokovať cestu keď budú musieť dávať prednosť chodcom. Hlavný problém budú spôsobovať autá prichádzajúce od Billa keď budú musieť náhle zastaviť v protismere lebo chodec vstúpi na prechod. Ten istý problém je aj pri Billa. Autá prichádzajúce od školy budú tento prechod pravidelne blokovať hlavne v čase príchodu a odchodu detí zo školy. Zhorší sa aj bezpečnosť detí pretože namiesto cez jednu cestu budú musieť prechádzať cez školskú a potom cez odbočku k športovej hale kadiaľ v čase špičky chodí tiež veľa áut.
Ja by som to ešte určite zvážil.

25. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
požiadal som kompetentných o vyjadrenie. Po jeho obdržaní Vás budem informovať.
26. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zatiaľ mám priebežnú informáciu, že dané dopravné riešenie schválil Krajský dopravný inšpektorát.
27. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obdržal som vyjadrenie o kompetentného pracovníka:
"PD bola vypracovaná a odsúhlasená SSC, KDI PZ, mesto Stupava - Komisia dopravy so zohľadnením:
- platného ÚP mesta Stupava
- z ÚP vyplývajúcich urbanisticko - dopravných vzťahov (Stará základná škola - Športová hala - Lidl) a priľahlého dotknutého územia
- rekognoskácie územia s dôrazom na prevládajúce vzťahy (automobil - peší - BUS) s dôrazom na pohyb peších po ploche križovatky
- platných STN pre projektovanie dopravných stavieb
- Zákon č. 8/2009 Z. z. (Zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov) a vyhlášky č.30/2020 o dopravnom značení"
31. január 2021

Vladimir

No mne je jasne ze sa ten prechod nedal bez nejakeho schvalenia. Skor sa treba fakt zamysleit nad bezpecnostou. Ked tam zastavi na stopke dodavka tak prechod bude presne za nou a deti budu musiet prechadzat cez prechod poza dodavku. Auto ktore bude z Hlavnej odbočovať na Školskú tie deti neuvidi a skocia mu do cesty rovno spoza auta stojaceho na stopke. Koledujeme si tam o pekny pruser. Otazka je ci si na ten pruser pockat alebo urobit nieco preventívne.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania