Marianska-zle vyspádovaná cesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Uzavretý
meno
Vladimír Kalivoda 01. februára 2021

Na novo položenom asfalte na Mariánskej ul., pred rodinným domom popisné číslo 40, aj po menších dažďoch sa vytvárajú súvisle mláky vody. Autá prechádzajúce cez tieto mláky, vodou striekajúcou spod kolies, ohrozujú prechádzajúcich chodcov a znehodnocujú priľahlé pozemky.
Je evidentné, že vyspádovanie asfaltového povrchu vozovky nie je v poriadku.
Žiadam o zjednanie nápravy!

01. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Obdržal som vyjadrenie od kompetentného pracovníka. Na danej ulici sa nenachádza, ani nenachádzala dažďová kanalizácia, ktorá by nadmernú vodu odviedla. Bola realizovaná rekonštrukcia asfaltového povrchu. Kompletná rekonštrukcia, kde by bola vybudovaná dažďová kanalizácia by si vyžiadala rádovo vyššie finančné výdavky, na ktoré momentálne mesto nemá finančné prostriedky a tie ktoré má, musí diverzifikovať aj na iné ulice. Bola uprednostnená varianta kompletnej opravy povrchu, pred čakaním na dostatočné finančné zdroje na komplexnú rekonštrukciu s dažďovou kanalizáciou, ktorá by si vyžiadala veľmi dlhé čakacie časové obdobie. Cesta nie je zle vyspádovaná. Je vyspádovaná tak, aby odvádzala vodu zo stredu cesty.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
16. február 2021

Vladimír Kalivoda

Mnou nastolený problém ste vyriešili expresne rýchlo. Veľmi ľutujem, že som sa pokúsil určiť príčinu problému (zlé vyspádovanie cesty). Tentokrát to nechám na Vás.
Problém s vodou a vytváraním mlák na miestach, kde pred pokládkou nového asfaltu voda nikdy nestála pretrváva aj naďalej. Potvrdzujú to priložené fotografie z dnešného dňa (16.2.2021). Aj po malom spáde snehu. Na fotografiách je vidieť, ako ďaleko dopadá voda spod kolies prechádzajúcich aut.
16. február 2021

Vladimír Kalivoda

Dopĺňam ešte jednu fotografiu.
22. február 2021

Odpoveď samosprávy

Viď vyjadrenie vyššie.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania