Okružná-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Anonym 11. marca 2021

Lokalita: Obytná zóna na Okružnej ul. (ZIPAVA)

Problém: Parkovanie v križovatke tvaru "T" na parcele 284/103 (LV 2783) pri kontajnerovom stojisku (parcela 284/46, LV 8847) - v zákrute, v blízkosti priechodu pre chodcov, nerešpektovanie hranice križovatky (5 m), bránenie vo výhľade vodičom motorových vozidiel, ohrozovanie jednotlivých účastníkov cestnej premávky (vrátane maloletých detí), ktorí sú oprávnení používať cestu v celej jej šírke, pričom sú povolené aj hry na cestách - viď § 59 ods. 1 zákona č. 8/2009 o cestnej premávke:
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2009/8/20210101#paragraf-59

Navrhované riešenie: Pravidelné hliadky MsP a používanie technického prostriedku na zabránenie odjazdu motorových vozidiel parkujúcich v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi.

11. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pokiaľ vidíte takýto priestupok, prosím, kontaktujte ihneď MsP Stupava na tel.č. 159. Iba take je možné efektívne zjednať nápravu. Hovory sú nahrávané a Vy máte možnosť overiť či prišlo ku riešeniu daného problému. Problém so zle zaparkovanými autami je bežnou súčasťou každej obce a mesta. Preto hliadky nemôžu zaznamenať každé nesprávne zaparkovanie. Z toho dôvodu je nutná aktívna účasť svedkov priestupku.
Aplikácia Odkaz pre starostu na operatívne problémy so zaparkovaným autom nie je vhodná. Doručenie cez správcu a následné jeho spracovanie znamená časové zdržanie, kedy už dané motorové vozidlo bude dávno preč.
Podnet som preposlal na vedomie p. náčelníkovi MsP Stupava.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
12. marec 2021

Andrej

Tu s tym nepochodite. 5 rokov sa snazime so susedmi o kontrolovanie na Cementarenskej, nic nepomaha, bolo tu uz XY ziadosti o riesenie. Pridu, iba ked ich zavolaju, aj to mate pocit, ze ich otravujete. No ked idu okolo nahodou, kluckuju medzi autami na ceste, v protismere, na krizovatke, na chodniku, ale aby sami od seba rozdali par pokut zakazdym a priniesli do mestskej kasy par penazi, kdezeeeeeee.... Ja som uz prestal volat aj na 159... Zial, ako inak na Slovensku, veci sa mozno pohnu, az ked sa stane nestastie...
12. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obdržal som vyjadrenie od pána náčelníka MsP:
"Majiteľ vozidla bol hliadkami MsP vyriešený v zmysle zákona 372/1990 Zb. o priestupkoch ."
Taktiež ma informoval, že danú lokalitu pravidelne denne kontrolujú.
Ako som písal, je možné, že náhoda zohrá rolu a v momente kedy tam hliadka nie je, niekto spraví priestupok. Preto je dôležité v tomto prípade ihneď kontaktovať MsP Stupava na tel.č. 159.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
12. marec 2021

Anonym

Dobrý deň pán Kubička, motorové vozidlá parkujú v tejto križovatke na dennej báze - nie na pár minút, ale pomernú časť dňa a predovšetkým vo večerných aj nočných hodinách. Pri pravidelnom a riadnom vykonávaní hliadok by na to príslušníci MsP prišli sami. Riešiť priestupky dohováraním resp. nechávaním odkazov za stieračmi situáciu ne(vy)rieši.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania