Hlavná-chodník-bariérový

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Uzavretý

Mali sme tu relativne pekný široký chodník. Potom sa vyrezal asfalt a posadili sa gaštany, čo je fajn, ale keďže sa dali doprostred chodníka, dosť sa zúžil priestor pre chodcov. Ale keď sa tam osadili aj betónové kochliky, tak pre peších ostal len úzky pás. Keby sa kochliky posunuli pomedzi gaštany, ostali by dva úzke pásy pre chodcov, čo by bolo oveľa užitočnejšie a dalo by sa tadiaľ konečne pohodlne chodiť

28. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Požiadal som kompetentných o vyjadrenie. Po jeho obdržaní Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
28. august 2021

Zuzana

úplne súhlasím.
30. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obdržal som vyjadrenie, že po osobnej kontrole bolo skonštatované, že priestor pre chodcov je dostatočný a posunutie kvetináčov medzi gaštany nie je na mieste.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
04. október 2021

Marek Kováč

Opat raz odpoved hodna pristupu kompetentnych k rieseniu problemov v meste!

1. Podla normy je odporucena sirka pre chodnik 1,5m pre osoby na invalidnom vozíku s idúcou osobou alebo asistenčným psom. Je to chodnik na hlavnej ulici, na frekventovanom mieste, kde denne prejde mnozstvo ludi. Nemeral som to, ale po odpocitani bezpecnostneho odstupu 0,25m od zastavby urcite nebude splnena norma pre minimalnu sirku chodnika.
2. Diera ktora je vyrezana v asfalte je hlboka asi 15cm, moze sposobit zapadnutie detského kočíka alebo invalidného vozíka, alebo zranenie chodca ktory tam nahodou slapne. Tie diery by sa mali zasypat do urovne chodnika.
3. Tie kvetinace su dam iba pohadzane, asi by uz bolo vela aby sa vyrovnali a zoradili v jednom rade.
04. október 2021

Jana

Samozrejme, že to nie je v poriadku. V piatok večer som dávala podnet a v pondelok rano o 10:00 to už mali aj premerané a skontrolované "vraj" 😂 keby sa tadiaľ prešli cez deň, kedy je zvýšený pohyb chodcov, mamičiek s kočíkmi a detičkami na bicyklikoch, je to hlavný ťah k Bille, potom by možno prehodnotili vyjadrenia. Takto to len odpinkali nejakými rečičkami, aby nemuseli pohnúť ani prstom, to mi bolo jasné hneď
08. október 2021

peter spacil

Som si istý, že diera v chodníku aj je v nej posadený strom nie je bezpečnostným prvkom. Takze ten expert na úrade čo to schválil by to mal ísť teraz opraviť
25. máj 2022

Brano

Pristup mesta k verejnym priestorom je tragicky.Stale ked si myslim ze uz nemozu prekvapit tak som okamzite vyvedeny z omylu.Ten co navrhol a schvalil tie stromy s tou dierou okolo stromu v centre mesta nebol urcite pri zmysloch.Zahadzat to trochou strku alebo kory by bol urcite obrovsky problem nehovoriac o tom ze to vyzera otrasne tak ako cela Stupava .To by ale niekto musel pohnut rozumom , ktory im zjavne chyba.
15. júl 2022

Petra

No, zial, je to projektovane asi tak poctivo ako kvetinovy zahon oproti pekarni. Keby tam bola cierna folia (naklad 10 eur), nemuseli by to chodit pravidelne okopavat.. rovnako ako na novom chodniku od pizzerie k DMku.. tam uz iba tazko kvety najst medzi burinou. V malom parku lavicky 1 kus kazdych 10 metrov (pri sportparku celkom nula). jedina osadena lavicka pri novom detskom ihrisku v malom parku a aj to otocena chrbtom k ihrisku :-) no comment... asi by sme mohli byt vdacnejsi, ale naozaj niekedy trosku rozmyslu a uzitok by bol vacsi :-)
15. júl 2022

Petra

foto nizsie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania