Hlavná-webová stránka mesta-chýbajúce informácie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Anonym 06. októbra 2022

Dobrý deň, 14. 12. 2020 bolo schválené VZN č. 6/2020, ktorým mesto Stupava zakázalo umiestnenie herní a kasín na svojom území. Z ust. § 2 zákona č. 30/2019 Z. z. o hazardných hrách je však zrejmé, že hazardné hry je možné prevádzkovať aj mimo herne a kasína. V tejto súvislosti by som sa preto chcela spýtať, aký postoj má primátor mesta Stupava k lotériovým hrám, stávkovým hrám a kartovým hrám pokrového typu prevádzkovaným mimo kasína, pri ktorých hráči hrajú jeden proti druhému (tzn. kartové hry mimo kasína) a akým spôsobom reguluje mesto Stupava túto ekonomickú činnosť na svojom území? Vopred ďakujem za odpoveď a prikladám aj niekoľko autentických, verejne dostupných fotografií z pokrových turnajov, ktoré sa uskutočnili v miestnej prevádzkarni s pohostinskou činnosťou.

07. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Požiadal som kompetentného pracovníka o vyjadrenie. Po jeho obdržaní Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
02. november 2022

Anonym

V tejto súvislosti doplním informáciu, že hazardné hry (vrátane kartových hier mimo kasína) je podľa ust. § 37 zákona o hazardných hrách možné prevádzkovať na základe všeobecnej licencie vydanej Úradom pre reguláciu hazardných hier MF SR a právnickým osobám, ktoré ich chcú prevádzkovať, vyplýva z ust. § 38 oznamovacia povinnosť voči tomuto úradu. Zoznam udelených licencií: https://www.urhh.sk/sk/web/guest/registre_licencii_hh

https://www.mfsr.sk/sk/ministerstvo/organizacie-posobnostou-mf-sr/organizacie-
kapitoly-ministerstva-financii-slovenskej-republiky/urad-regulaciu-hazardnych-hier/
18. november 2022

Anonym

V tejto súvislosti pridávam príspevok staronového poslanca MsZ v Stupave (člena petičného výboru z r. 2018) zverejnený na sociálnej sieti FB.
11. december 2022

Anonym

@Admin: Dobrý deň, hazard je celosvetovo vážným celospoločenským javom, ktorý negatívne ovplyvňuje časť spoločnosti. Podľa správy Najvyššieho kontrolného úradu SR ide o segment, ktorý ročne generuje stámiliónové obraty súkromných aj štátnych spoločností, pričom prevádzkovatelia hazardných hier sú na Slovensku povinní odvádzať do štátneho rozpočtu a samosprávnych rozpočtov odvody z hazardných hier. Samospráva sa k tejto dôležitej téme dosiaľ nevyjadrila, preto Vás požiadam o opätovné preposlanie môjho podnetu zodpovednému subjektu. Ďakujem.

https://www.nku.gov.sk/aktuality/-/asset_publisher/9A3u/content/vytazky-z-hazardnych-hier-nesmeruju-do-prevencie-a-hazard-ohrozuje-najma-mladych
12. december 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
10. máj 2023

Anonym

@Admin: Dobrý deň, od zadania podnetu uplynulo 7 mesiacov, avšak stanovisko najvyššieho predstaviteľa mesta (verejného funkcionára voleného občanmi, ktorý svoju pozíciu vykonáva už druhé volebné obdobie a je za ňu platený z verejných prostriedkov) zverejné nebolo. Hanbí sa snáď podeliť o svoj názor s verejnosťou alebo ho daná problematika nezaujíma?
12. máj 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania