Hlavná-chýbajúce informácie-výberové konanie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Anonym 24. októbra 2022

Dobrý deň, 16. 8. 2021 vyhlásilo mesto Stupava výberové konanie (VK) na pozíciu právnik, výsledkom čoho bolo prijatie JUDr. Andrey Horvátovej do pracovného pomeru. Koľko uchádzačov sa prihlásilo do tohto VK a prečo nie je na webovom sídle mesta zverejnená zápisnica s jeho výsledkami?

Pozn.: Ide o oddelenie MsÚ s pomerne vysokou fluktuáciou, pričom jeho súčasný vedúci zamestnanec bol prijatý na jar 2020 bez VK. Navyše ide o FO, ktorej meno sa spája s podozrivými okolnosťami prideľovania obecných bytov na jej predošlom pracovisku (MiÚ Bratislava – Dúbravka):
https://www.bratislavskenoviny.sk/samosprava/37473-v-dubravke-sa-pridelovali-byty-v-rozpore-so-zavaznymi-pravidlami

https://www.bratislavskenoviny.sk/samosprava/35405-dubravska-samosprava-dokaze-predat-obecny-byt-aj-za-tyzden

24. október 2022

Marian

#stupava_transparentne #stupava_nahlas
30. október 2022

Andrej

Mam pocit, ze Vas uz pani Dari a zacali ignorovat. Ale vidim vase usilie, zaujimalo by ma aj co Vas zenie, lebo ocividne sa velmi dobre pohybujete v zakonoch. Kvoli mnoha veciam sme to vzdali uz so Stupavou minuly rok, po 13 rokoch a sme sa odstahovali. Tak drzim palce, ak su vase pohnutky férové :)
30. október 2022

Anonym

Ďakujem za podporu, pán Andrej :-) Mojím cieľom je poukázať na personálne obsadenie MsÚ a MsP v Stupave, nimi zaužívané praktiky, neinformovanie verejnosti a predovšetkým vzbudiť záujem občanov o veci verejné, pretože sa týkajú každého z nás. Som politicky neaktívna, nekandidovala som vo voľbách, neuchádzala som sa o pracovné miesto v Stupave a nežiadala som ani o dotáciu z rozpočtu mesta Stupava.

@Prípadná ignorácia: Vnímam to tak, že žiadna odpoveď samosprávy je takisto odpoveď. Spravidla platí, že nie je možné zverejniť niečo, čo nebolo vyhotovené (bez ohľadu na to, čoho sa to týka).
30. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Požiadal som vedúceho pracovníka právneho oddelenia o vyjadrenie. Po jeho obdržaní Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
03. november 2022

Anonym

Začiatkom októbra t. r. zverejnila spoločnosť Transparency International Slovensko (TIS) rebríček Otvorená samospráva 2022, do ktorého je zahrnutých 100 najväčších miest a 8 žúp. Čím vyššie je mesto v rebríčku umiestnené, tým podľa TIS samospráva vytvára menší priestor pre korupciu a netransparentnosť. Mesto Stupava sa v ňom umiestnilo na 65. pozícii, pričom v oblasti Personálna politika získalo 10 %. Nehovorí tento výsledok sám za seba?
https://samosprava.transparency.sk/profile/M081/2018
https://samosprava.transparency.sk/about/mesta
https://samosprava.transparency.sk/recommendations/cities
09. január 2023

Anonym

@Admin: Dobrý deň, odpoveď samosprávy k predmetnému výberovému konaniu zverejnená nebola. Z vyššie spomenutého rebríčka zostaveného občianskym združením TIS vyplýva, že (aj) v oblasti personálnej politiky má mesto Stupava čo zlepšovať. Navrhujem zmeniť status podnetu na "uzavretý". Ďakujem.
09. január 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol v zmysle pravidiel portálu opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania