Mierová-cesta-znečistená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Uzavretý
meno
Rado 02. februára 2023

Dobry den,

toto za sebou nechavaju nakladne auta vyvazajuce odpad na zberny dvor.
Prva foto je z 27/01, druha o den neskor. Nestalo sa to prvykrat.

02. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Informoval som o ňom referát správy miestnych a účelových ciest. Po obdržaní ich vyjadrenia Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
03. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
z uvedeného odddelenia som obdržal vyjadrenie, že VPS Stupava vyčistili cestu a budú ju aj naďalej v prípade potreby čistiť.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
24. január 2024

Rado

Dobry den,

po roku je situacia rovnaka alebo horsia kvoli frekventovanejsiemu pohybu nakladnych aut. VPSku som nevidel danu komunikaciu cistit uz niekolko mesiacov.

Uvedomujem si, ze znecistenie suvisi s navazanim zeminy v ramci rekultivacie skladky, ktora ma byt podla vyjadrenia mesta ukoncena v r.2026. Pevne verim, ze tento stav nebude nutne trpiet nasledujuce dva roky.

Z oznamu mesta k rekultivacii vyberam:
"Snahou mesta je, aby samotná rekultivácia v čo najmenšej možnej miere narúšala komfort obyvateľov v priľahlých uliciach skládky."

dakujem vopred za priebezne udrziavanie komunikacie
25. január 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]
30. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
cesta je znečisťovaná kamiónovou dopravou, ktorá naváža zeminu na bývalú skládku odpadov za účelom jej rekultivácie. Rozumieme, že Vám to znižuje kvalitu bývania, rekultiváciu skládky je však nevyhnutné urobiť. Túto povinnosť nám ukladá zákon aj Inšpekcia životného prostredia.
Postup prác spočíva vo vytvarovaní telesa skládky na požadovaný tvar podľa projektu, čo sa robí práve navážaním zeminy. Tento proces bude trvať niekoľko rokov.
Čistotu Mierovej ulice, ktorá sa týmito prácami znečisťuje udržiavame priebežne v spolupráci so zhotoviteľom stavby. Čistenie, ale závisí od vonkajšej teploty, pri mínusových teplotách vozovku nie je možné vyčistiť. Zároveň nie je možné čistiť ulicu po každom prejazde nákladného vozidla. Cestu pravidelne monitorujeme a pokiaľ to vyššie spomenuté okolnosti dovoľujú aj pravidelne čistíme.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania