Parkovanie na chodniku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení

Chcrel by som sa opytat, ci je taketo parkovanie, ako je na foto, v poriadku? Ci je mozne bezne takto parkovat? Vyzera to niekedy na tej Hlavnej ako na parkovisku a nie na chodniku.

30. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Pešia zóna mesta Stupava na ulici Hlavná, nie je vyznačená v zmysle platných noriem, zákonov a vyhlášok. Umiestnené dopravné značenie IP 25a je platné po prvý vjazd. To znamená, že každý vjazd do pešej zóny by musel byť označený príslušnými dopravnými značkami a to začiatok a koniec pešej zóny. Ďalej by dopravné značenie muselo byť umiestnený tak, aby bolo pre vodiča motorového vozidla zrejmé, že vchádza do pešej zóny, alebo z nej vychádza ( vzdialenosti od obrubníkov, krajnice vozovky a pod. ). To znamená, že na veľmi malom úseku by bol "les" dopravných značiek, nakoľko sa v našej pešej zóne nachádza blízko seba 9 vjazdov k obytným domom a prevádzkam. Vodiči stojacich vozidiel dodržali zákonný odstup 1,5m voľný pre chodcov. Problematikou "Pešej zóny" sa MsP zaoberá v súčinnosti s dopravnou komisiou mesta a príslušným dopravným inšpektorátom.



Milan Válek, náčelník MsP
25. jún 2018

Róbert Mifkovič

Auta parkujúce v pešej zóne

Dobrý deň, rád by som Vás požiadal, v spolupráci s mestskou políciou, o preverenie povolení na vjazd a parkovanie áut do pešej zóny. Zóna začina myslím pri parkovisku SLSP a končí pri Srdiečku. Denne tam parkuje 10 a viac vozidiel.V zmysle § 59 ods. 2 zákona č.8/2009 Z.z. o cestnej premávke „do pešej zóny je povolený vjazd len vozidlám, ktorým to umožňuje dopravná značka“.Alebo ten kto má povolenie na vjazd do pešej zóny. Nie som si istý či mesto vydáva povolenie na parkovanie alebo nie. Pešia zóna je obyčajne verejné mestské priestranstvo, napríklad ulica alebo námestie, na ktorom je čiastočne alebo úplne vylúčená, obmedzená alebo zakázaná doprava a povolený je len pohyb chodcov, prípadne cyklistov. Ako sami vidíte, autá blokujú lavičky a celkovo to nepôsobí esteticky. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania