Dažďová voda na ulici Pri Borníku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Barbora Turoková 15. apríla 2015

Rekonštrukcia Karpatskej ulice s absolútne zle vyriešeným odvádzaním dažďovej vody spôsobuje už niekoľko rokov "potopu" na ul. Pri Borníku. Dažďová voda tečie touto ulicou miesto žľabom na Karpatskej, na fotografii vidno úplne prázdny žľab. Voda tečie nielen pri daždi, ale v podstate stále. Jarok, ktorý bol provizorne urobený na ul. Pri Borníku, sa zaniesol po niekoľkých mesiacoch a výsledok môžete vidieť na fotografiách.

15. apríl 2015

PhDr. Andrej Turok

je to katastrofa. cele riesenie odvodu vody stekajucej z lesa a lintav je nielen dilentanstske, ale svedci na korupcne zadanie a v konecnom dosledku neplni ziadnu funkciu. a my, obyvatelia ulice Pri Borniku sa brodime v blate, zateka nam do pivnic a nase auta su permanentne od blata, cim o.i. trpia ich mechanicke casti. kto nam uhradi skody? projekcna kancelaria, ktora projekt takto spackala, ci mesto, ktore to od nej nekompetentne prevzalo, pracu nereklamovalo a tak z nasich dani zaplatilo zbytocnu pracu, ktora nesluzi obyvatelom, iba vreckam investora a projektanta?
23. apríl 2015

Barbora Turoková

Za 7 pracovných dní sa nepodarilo samospráve určiť ani zodpovednú osobu???
30. apríl 2015

Barbora Turoková

Myslela som si, že to takto dopadne........
11. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Požiadavka zo strany mestského úradu na rozpočet mesta v roku 2014 bola i na vyčlenenie finančných prostriedkov na vybudovanie povrchového odvodnenia ul. Pri Borníku. Vybudovaním a tým vyriešením odtoku dažďových vôd pritekajúcich z časti Karpatskej ul. po ul. Pri Borníku do toku Stupavského potoka dôjde k technickému doriešeniu odtoku časti vôd, ktoré v minulosti pretekali pokračovaním Karpatskej ul. a neboli zaústené do žiadneho povoleného odtoku dažďových vôd, čím spôsobovali v čase prívalových dažďov zatopenie spodného úseku Karpatskej ul. a Hlavnej ul. V roku 2014 však súbežne prišla na mesto žiadosť BVS a.s. na vybudovanie nového prívodného vodovodného potrubia v ul. Pri Borníku, čo spôsobí rozkopanie celej komunikácie a následne po vykonaní prác dôjde k pokládke nového asfaltového povrchu v plnom profile komunikácie. V rámci koordinácie oboch akcií nedošlo k vybudovaniu odvodnenia v roku 2014. V prípade, že BVS nebude realizovať predpokladanú akciu v roku 2015, mestský úrad opätovne požiada o vyčlenenie finančných prostriedkov v rámci rozpočtu mesta. V prípade ich vyčlenenia následne zabezpečí ďalšie kroky pre realizáciu odvodnenia. Kroky spojené s odvedením vôd stekajúcich z lesov nad strelnicou je potrebné riešiť v spolupráci s vlastníkmi lesov a v miestach, kde je možné gravitačne vodu odviesť mimo komunikácií.

Katarína Macáková, vedúca oddelenia územného rozvoja a ŽP
27. október 2021

Marek

Je rok 2021 a stav je stale taky isty. Preco toto mesto vobec neriesi??
30. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
29. november 2023

Marek

Dobrý deň,

preši ďalšie dva roky a voda tečie ulicou potokom keď len trošku zaprší. Následne zamrzne, čo vytvára nebezpečné situácie na strmej ulici. Tento podnet je tu od roku 2014. Plánuje to samospráva niekedy vyriešiť?
06. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, nakoľko sa jedná o veľmi starý podnet, opätovne ho preposielam oddeleniu územnému rozvoja, aby preverili v akom stave sa nachádza riešenie vašej situácie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania