Chýbajúci chodník

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený

Chýbajúci chodník a prechod pre chodcov cez hlavnú cestu do štvrte Dúbravy-juh s vyše 50 domami a množstvom malých detí.

21. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za otázku.

Osobne som sa 12. februára stretol so zástupcami o.z. Dúbravy, s ktorými sme si prešli celkovú situáciu ohľadom lokality Dúbravy. Prioritou bolo vyriešenie problému ohľadom verejného osvetlenia. K dátumu 1. apríla je verejné osvetlenie opäť plne funkčné. Ďalším krokom je zaradenie VO do správy a majetku mesta Stupava. Čo sa týka prechodu pre chodcov, ten môže vzniknúť len na spojnici chodníka s chodníkom. Tým, že v danej lokalite nie je vybudovaný chodník nie je možné ani zriadiť prechod pre chodcov.

Čo sa týka samotného chodníka, našim cieľom je jeho vybudovanie pozdĺž ulice Malackej popri prevádzok so stavebným materiálom. Tu narážame ale na majetkovo-právne vzťahy, nakoľko pozemok potrebný na vybudovanie chodníka nie je v majetku mesta Stupava. Prebiehajú rokovania s Urbárskou spoločnosťou ako aj so súkromným vlastníkom, ktorých súhlas je potrebný na realizáciu chodníka. Rokujeme taktiež so súkromnými spoločnosťami v danej lokalite, aby finančne či materiálne prispeli k realizácii chodníka. V prípade ak nepríde k dohode, náklady na realizáciu bude musieť znášať mesto Stupava.




Roman Maroš, primátor
13. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem, chodník na ulici Malackej bol dokončený. V dohľadnej dobe ešte pribudne prechod pre chodcov.

Roman Maroš, primátor
13. november 2015

Martin Fugger

Ďakujeme veľmi pekne za vyriešenie tohto dlhotrvajúceho problému. Chodník je výborný, máme veľkú radosť...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania