Detské ihrisko na Budovateľskej ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Richard Scherer 22. apríla 2015

Myslím si, že každé sídlisko si zaslúži vlastné detské ihrisko kde by sa mohli deti hrať. V lokalite kde sa toto ihrisko nachádza je 9 bytoviek a rodiny s detmi musia navštevovať vzdialené ihriska. Existuje možnosť obnovy detského ihriska ktoré tu stojí už niekoľko rokov bez zmeny a iba chátra??? Stačílo by upraviť zeleň ktorá vyrastá na mieste pôvodných lavičiek, opraviť lavičky aby si mali kam rodičia a deti sadnúť, opraviť húpačku na ktorej chýba rukoväť, osadiť hojdačky a pre deti to najdôležitejšie, vybudovať pieskovisko. V mene rodičov ktorý toto ihrisko navštevujeme by som rád apeloval na mesto aby sa ihrisko obnovilo. Sme ochotný prispieť vlastným časom, silou a ak bude treba tak aj vlastnými prostriedkami.

23. apríl 2015

Diana

Dobrý deň som rodená Stupavčanka a na tomto ihrisku sme ako deti vyrastali.Mali sme pieskovisko,kolotoč,hojdačky prehupovačky su dodnes no tie su tiež uz zničené a celé toto ihrisko iba chátra.My už sme dospelý a máme tiež deti a chceli by sme ihrisko pre ne kde by sme sa mohli s mamičkami a detičkami s okolitých bytoviek stretávať aby sa naše deti mali kde hrávať aby sme nemuseli dochádzať na vzdialenejšie ihriská len kôli tomu že my tu žiadne nemáme.Chceli by sme aby naše sídlisko malo vybudované svoje ihrisko.Tiež apelujeme na mesto aby sa touto problematikou začalo zaoberať veď ide o naše deti ich rozvoj a kamarátstvo..Ďakujeme
23. apríl 2015

Zuzana

Dobrý deň, súhlasím s článkom, tiež mám dieťa a takmer denne sa stretávame na tomto ihrisku s ďalšími mamičkami a ich deťmi. Je tu veľký priestor ako stvorený na ihrisko. Deti z okolitých domov tu trávia dosť času a nosia si svoje hračky, no nie je tu ani lavička, kde by sa dalo aspoň posedieť. Preto by som tiež privítala, ak by sa tu niečo vybudovalo.
28. apríl 2015

Andrea Bruderová

Dobrý deň, áno ihrisko je tu veľmi potrebné je tu veľa mladých rodín s detičkami, ktoré sa nemajú kde v okolí svojho domu hrať je tu veľký priestor na pekné ihrisko ,detičky vám vopred ďakujú:)
11. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem Vám za podnet. Našim cieľom je pokračovať v obnove detských ihrísk, tak ako to bolo v prípade detského ihriska na ulici Hlavnej či detského ihriska v areáli materskej školy J. Kráľa.
Po Vašom podnete sme si vyžiadali viaceré cenové ponuky k realizácii. Uvedomujeme si potrebu obnovy detského ihriska pre rodiny s deťmi a preto sa budeme touto otázkou zaoberať.


Roman Maroš, primátor
14. september 2015

richard

Presli 4 mesiace a nic sa nezmenilo. Dokonca ani prednostka starostu nereaguje na mail. Hlavne ze nam bolo povedane aby sme si nerobili docasne pieskovisko.
10. november 2015

Sveto Prokeš se.

Detské ihrisko - húpačky, kolotoč, lavičky, malý bazén (brodidlo),pieskovisko futbalové ihrisko a kopec na saňovanie sme vybudovali v 70-80 tych rokoch minulého storočia obyvatelia okolitých bytoviek, pracovníci cementárne bez finančných nákladov obce. Práce sme robili po pracovnej dobe a v sobotu a nedeľu. A naše deti sa mali kde hrať, maminy ich mali pod dozorom z balkónu.
Sami sme to navrhli i zrealizovali. Samozrejme, že sme mali iné možnosti, že cementáreň bola v tomto smere nápomocná. I v dnešným "kapitalistických " podmienkach sa však dá veľa vecí urobiť. Od vtedajšieho MNV sme nepotrebovali nič. Najľahšie je sadnúť za počítač a urgovať primátora a prednostu že sa nič nerobí. Ale ja viem že sa robí i teraz, skúste na znova informovať!
08. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podnet bol dnešným dňom uzatvorený a vyriešený. V budúcom roku bude na jar ihrisko zatrávnené, pribudne zeleň a postupne doplníme ďalší mestský mobiliár. Taktiež chceme využiť betónový múr na maľovanie a potešiť tak deti peknými kresbami. Deťom a rodičom želáme veľa radosti a pekných zážitkov z chvíľ strávených na ihrisku.


Roman Maroš, primátor
08. december 2015

Richard Scherer

Pán Prokeš k Všemu komentáru sa vyjadrovať nebudem nakoľko ho všetci zainteresovaný v tejto veci (tu na stránke) považujeme za nepodstatný a navyše nepoznáte ani celú situáciu okolo začiatku riešenia nového ihriska do hĺbky.
Vedeniu mesta Stupava sa chcem touto cestou poďakovať za všetkých rodičov ktorý budú toto ihrisko s detmi využívať a verím, že bude dobre slúžiť tak ako pôvodné ihrisko.
10. december 2015

Diana

DAKUJEME VELMI PEKNE

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania