Kanál vyúsťujúci na cestnú komunikáciu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Jana 13. mája 2015

Obyvatelia Bernolákovej a Sládkovičovej ulice na tento problém upozorňovali dvoch predchádzajúcich pánov primátorov a meststkých poslancov, žial bez úspechu. Na Bernolákovej ulici vyúsťuje kanál na miestnu komunikáciu. V zimných mesiacoch voda na komunikácii zamŕza a z cesty vzniká parádne klzisko, na ktorom neraz uviazli autá a aj traktor MsPTS pri odhŕňaní snehu. Takéto kanály sú na rohu Bernoláková a Na aleji, ďalej na križovatke Bernoláková a Fándlyho a tiež na Fándlyho ulici.

28. máj 2015

Veronika Janštová

Zaujímalo by ma, prečo sa tento podnet nerieši. Môžme dostať vysvetlenie?
28. máj 2015

Lucia Stovičková

skoda, ze nie je k dispozicii foto klziska, pretoze je naozaj "paradne". vsetka dazdova vona z novej vystavby (z 3 ulic) je zvedena do povodneho kanalu, ktory logicky nestiha tuto vodu odvadzat. a navyse vsetky kanale dazdovej vody vyustuju na cestnu komunikaciu a na druhej strane tecu do povodneho kanalu. preco nie je vedena ako vsade inde pod komunikaciou napr. rurou... pred niekolkymi rokmi pri dazdovych navaloch musela zasahovat hasicska jednotka pri odcerpavani vody z pivnice jedej pani na sladkovicovej ulici. prave kvoli nestihajucemu kanalu, ktory sa prelial rovno do jej pivnice.
29. máj 2015

Veronika Janštová

...a mozno sa to zacne riesit az ked vznikne niekomu poriadna skoda (rozbite auto, vytopeny dom alebo ked niekoho pri kĺzani sa po zamrznutej ceste zrazim).
23. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Problém na ktorý upozorňujete je v zle vyspádovanej ceste a ílovitej pôde, cez ktorú voda neprepúšťa. Je potrebné preto vybudovať novú vpusť a napojiť na kanalizáciu. Vzhľadom k tomu, že si to vyžaduje väčší obnos finančných prostriedkov, budeme sa týmto problémom zaoberať.



Marián Závodný, Technické služby Stupava
23. jún 2015

Jana

Dakujem za odpoved. Prekvapuje ma len, ze ta cesta je nova, preco tymto nebol povereny investor? Preco bola takato cesta vobec zo strany mesta skolaudovana? Viete nam aj povedat, o akom casovom horizonte sa bavime?
Dakujem vopred za odpoved. Jana
23. jún 2015

Lucia Stovičková

dobry den, tiez sa chcem podakovat za odpoved. avsak tiez nerozumiem, co s tym ma ilovita poda. ved problem je v tom,ze kanal zo spadovej oblasti 3 ulic je vedeny nekontrolovane po cestnej komunikacii, a nie minimalne rurou pod nou.. ano, vyzaduje si to vela financnych prostriedkov. tiez sa pytam, preco to nebola podmienka pre investora. obyvatelia na to upozornovali este pred skolaudovanim. ide totiz o prvotny problem. dakujem pekne za odpoved. Lucia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania