Chýbajúci chodník k ulici Jána Ondruša

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený

Už 1,5 roka sa buduje chodník a každý deň sú ohrozované mamičky s deťmi v kočíkoch, ktoré v danej ulici bývaju a je ich dost. Musia prechádzať po okraji cesty a vodiči vôbec nerešpektuju to, že ide chodec s kočíkom po ceste. Tento problém je známy pánovi starostovi a verím, že robí všetko preto, aby ho z postavenia svojej osoby vedel dotiahnuť do úspešného konca. K tejto nepriaznivej situacii sa pridala este aj alarmujúco vysoká tráva na pozemkoch, ktoré sú po oboch stranach vstupu na ulicu Jana Ondruša a vodič, ktorý vychádza z ulice na hlavnú cestu nevidí chodcov prichádzajúcich po hlavnej ceste a nevidí autá prichádzajuce zo smeru Vysoká pri Morave. Jediná inštitúcia, ktora využíva výhodu tejto vysokej trávy je polícia, ktorá by kľudne mohla na tomto mieste stávat aj každý deň. Aspoň by tak pomohla riešiť situáciu prichádzajúcich aut do obce, ktoré ohrozujú chodcov, keď idú na spomínanú ulicu.

30. jún 2015

Pavol

Môžem len súhlasiť. Verím, že podnet sa bude riešiť čím skôr a nebude ho mesto musieť riešiť až po nejakej tragédii, ktorá sa môže stať každú chvíľu.
30. jún 2015

Tomáš

toto bola prva vec ktoru som povedal ked som zacal riesit tento chodnik a dal som aj pre mesto navrh docasneho riesenia ktore by nebolo vobec nakladne a je lahko realizovatelne. vybudovanie docasneho dreveneho chodnika tak ako sa to robieva na xy stavbach ked sa zabere chodnik lesenim a okolo sa vybuduje drevený docasny chodnik a potom sa da vybudovat aj orandzovy prechod pre chodcov cez cestu aj s docasnym dopravnym znacenim. ale toto je skor o ludoch na urade kt. by si tuto situaciu vedeli lepsie predstavit ak by zili na nasej ulici. ale ja verim ze mesto dotiahne tento chodnik do uspesneho konca! od BKS ma suhlas na vybudovanie chodnika na ich pozemku a teda investorovi nic nebrani aby splnil svoj zavazok....
01. júl 2015

Igor Zaťko

Toto nie je problém "len" ulice Jána Ondruša. Polovica časť ulíc v Stupave nemá chodníky. Hlavne novo budované ulice pre výstavbu rodinných domov sú budované v takomto móde. Radosť podnikať, keď na stavebnom úrade je povolené developerom takéto riešenie: žiaden chodník = väčší pozemok na predaj. Keď sa aj nejaký chodník vyskytne, je využívaný na parkovanie. Takže mamičky s kočiarmi chodia priamo po uliciach, alebo sú nútené zísť z chodníka a obchádzať po nich bezpečne zaparkované autá. Bravó.
06. júl 2015

Pavol

Tak prave vcera som zazil zaujimavu situaciu na spominanej ulici. Zlava od Vysokej pri Morave sa rutilo terenne Volvo(na radare ukazalo 80km/hod) , z ulice Jana Ondrusa vychadzalo male auto, ktore si nevsimlo prichadzajuce Volvo. Keby nebola volna cesta v protismere, tak je tragedia na svete. Nuz uvidime, ked to dopadne nabuduce horsie.
13. júl 2015

Tomáš

cez víkend som prechadzal cez Modru a maju tam obchadzku ked teraz robia zemne prace a kto by isiel okolo tak sa moze pozrieť ako tam spravili Dočasný chodník presne toho typu ako by sa zatial dal spravit aj v tomto nasom pripade...
10. august 2015

Filip

Pan primator. Chcel by som sa opytat v akom stadiu sa nechadza riesenie tohto problemu?
Dakujem
17. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
tak ako je v úvode tohto podnetu uvedené, tento problém tu už je dlhšiu dobu. Našim hlavným cieľom je, aby prišlo k realizácii chodníka, ktorý tam mal byť už dávno vybudovaný. Investor v minulosti chodník nezrealizoval, nakoľko plánovaný chodník chceli realizovať cez súkromné pozemky bez súhlasu vlastníkov. Aj napriek tejto skutočnosti prišlo v minulosti k vydaniu kolaudačných rozhodnutí. V súčasnosti ten istý investor žiada o kolaudáciu ďalších objektov. Bez realizácie chodníka a bez zosúladenia ďalších vecí nebude vydané kolaudačné rozhodnutie. Vedenie mesta Stupava sa obrátilo na BSK ako vlastníka pozemkov na druhej strane komunikácie so žiadosťou o vydanie súhlasu s umiestnením stavby chodníka. Tento súhlas mesto od BSK už má. Následne na základe súhlasu BSK boli postúpené žiadosti na ďalšie inštitúcie, ktoré vydávajú povolenia k realizácii. Verím, že problém, ktorý sa ťahá dlhé obdobie bude v krátkom čase vyriešený. Poprosím Vás ešte o chvíľku strpenia. Robíme všetko preto, aby boli veci zrealizované tak ako majú a bol vybudovaný chodník aj s prechodom pre chodcov, ktorý zlepší ochranu bezpečia a zdravia našich obyvateľov.

Roman Maroš, primátor
06. október 2015

Tomáš

Dnes som si vsimol ze sa nam na kraji cesty zacali ukazovat koliky :) tak som sa velmi potesil ze sa veci pohli dopredu! Verim ze uz coskoro sa budeme moct poprechadzat z a na nasu ulicu po novom bezpecnom chodniku bude to velmi pekny predcasny Vianočný darcek ;) tak uz len to dotiahnut! vopred dakujem za celu ulicu pan primator.
13. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, som veľmi rád, že sa nám po dlhom čase podaril zrealizovať chodník pre obyvateľov lokality J. Ondruša. V časti novovybudovaného chodníka pribudne ešte verejné osvetlenie a taktiež budú osadené lampy nad prechodom pre chodcov.

Roman Maroš, primátor

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania