Zabezpecenie miesta na odovzdanie biologickeho (zeleneho) odpadu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Jaro 12. júla 2015

Uvital by som, ak by boli v meste rozmiestnene aj velkokapacitne kontajnery na zeleny odpad, do ktoreho by obyvatelia mohli davat zeleny odpad z pokosenej travy a krikov bez potreby navstevy zberneho dvora, resp. miesto, ktore bude dostupne nonstop / t.j. aj mimo aktualnych otvaracich hodin zberneho dvora. (okolite obce poskytuju pre obyvatelov dostupny kontajner alebo kompostaren)

Casto sa stava, ze travu kosim cez vikend, vecer, a do prace odchadza pred zaciatkom otvaracich hodin zberneho dvora, vraciam sa az po 18.00. Umiestnenie kompostera na mojom pozemku z hladiska rozmeru nie je mozne.

Zeleny odpad casto nachadzam vyhodeny na okolitych mestskych / sukromnych pozemkoch bez zastavby. V aktualnom teplom pocasi zoschnuta trava predstavuje zvysene riziko poziaru.

27. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mesto Stupava o takomto spôsobe odovzdávania biologického odpadu zo zelene neuvažuje. Po skúsenostiach s pristavením kontajnerov na iné druhy odpadov sa ukázalo, že kontajnery sú zneužívané, občania sú nedisciplinovaní a odpady zmiešavajú a v konečnom dôsledku tieto kontajnery neplnia svoj účel.

Ing. Ľubica Konswaldová, Referát odpadového hospodárstva a drobných stavieb
27. august 2015

Jaro

Velka skoda, ze mesto Stupava ma takyto nazor na svojich obyvatelov a nie je ani ochotna vyskusat poskytovat uvedenu sluzbu. V susednej obci sa nachadzaju dva kontajnery na zeleny odpad a nic mimo zeleneho odpadu sa v nich nenachadza....
04. marec 2016

Peter

Ja tam celkom jasne citam ze to mesto skusalo a celkom jasne dedukujem ze ludia su nevychovani, cize prirodzene na to doplacame vsetci:
"Po skúsenostiach s pristavením kontajnerov na iné druhy odpadov sa ukázalo, že kontajnery sú zneužívané"
Nerozumiem preco hodnotite ze nieje ochota poskytovat tuto sluzbu, ak tato ochota uz bola na ine druhy odpadov a neuspesna.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania