Parkovanie Okruzna, dopravna znacka STOP

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
MiMa 18. júla 2015

Ziadam o riesenie problemu parkovania na Okruznej ulici. Pred obytnym domom A4 (vjazd zo Zdravotnickej) sa vsetci ktori parkuju svoje vozidla v jazdnom pruhu dopustaju dopr.priestupku (statie pred a za prechodom pre chodcov,statie na obojsmernej ceste). Naposledy(stava sa to casto) vcera do mna skoro vpalilo v protismere auto pri vchadzani na Okruznu zo Zdravotnickej. Auto islo v prostismere kedze v jeho jazdnom pruhu si veselo parkovali auta. Rovnako pri vychadzani nie je sanca vidiet ze niekto vstupi na prechod, kedze hned pri prechode parkuju auta a nie je nic vidiet. Zaroven nie je ani vidiet znacku STOP, zavadzaju konare stromov a nikto na STOPKu nezastavuje. Je otazka casu kedy sa tam nieco niekomu stane.

13. august 2015

MiMa

Da si niekto s kompetentnych namahu a vyjadri sa k danej veci??? 3 tyzdne nie je nikto kto by podnet zacal riesit resp. ho pridelil zodpovedajucej osobe? Preklopi sa to sekcie NERIESENY a tym je to akoze "vybavene"... Ak sa takto mienia v meste riesit problemy tak dakujem pekne....
06. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na ulici Okružnej prišlo k zmene dopravnej obsluhy (zjednosmernenie komunikácie v predmetnej časti) a k vytvoreniu dodatočných legálnych parkovacích miest. Dopravné značenie STOP je viditeľné - viď príloha.

Martin Zelinka, referát majetku a dopravy
20. máj 2016

Igor Zaťko

Dobrý deň.
Možno nie som úplne doma v téme dopravy ale nemyslím si, ako píše pán Zelinka, že na predmetnej ulici došlo k jej zjednosmerneniu. To, že je zo Zdravotníckej zákaz odbočenia znamená automaticky, že je ulica jednosmerná? Bývam v tomto dome (A4) a parkujem pred ním na kolmom státí pri chodníku. Keď vychádzam z parkovacieho státia, žiadne dopravné značenie mi nezakazuje odbočiť vpravo ani neprikazuje odbočiť vľavo smerom ku stopke na Zdravotnícku. Teda na tejto ceste sa jazdí stále v oboch smeroch. Alebo ako je to vlastne? Myslím si, že rovnaký problém ako je na strane so stopkou je aj na opačnom konci tejto cesty (pri zelenej fábii na obrázku vyššie), kde je osadená modrá značka s pozdĺžnym parkovaním, pretože ak idete zaparkovať pred A4 alebo touto ulicou chcete prejsť zo strany od Avany, tak automaticky musíte ísť do protismeru, pretože na pravej strane cesty parkujú autá a naviac nemáte žiaden rozhľad / výhľad pretože začínajú parkovať hneď v zákrute. Parkovanie je myslím dovolené 5 metrov od hranice križovatkyv (hranica = koniec oblúka), ale v tomto prípade priamo dopravná značka nabáda parkovať tak ako sa nemá. Táto značka by mala byť o 5m ďalej.
Možno ma pán Zelinka vyvedie z omylu.
Zaťko.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania