Chýbajúce koše a vrecká na psie exkrementy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Lenka 20. júla 2015

Na mnohych uliciach v Stupave chybaju kose na psie exkrementy. Nie v kazdej lokalite je vencovisko a psovi po ceste na "miesto" nemozno rozkazat sa nevyprazdnit. Kose absentuju na uliciach Zeleznicna, Dlha, Bitunkova, Lipova, Mierova... A ak uz aj kose umiestnene su, chybaju v nich casto vrecka na psie exkrementy. Clovek tak nemoze po psovi pozbierat, znecistuje sa zivotne prostredie a ak aj vlastny sacok na psie exkrementy ma, nie je ho kam vyhodit a tak chodi po celej Stupave s exkrementom v ruke.

28. júl 2015

Miro Kulich

Aj pokosit by sa zislo mozno aj popri hlavnej ceste, alebo upozornit SSC.
27. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem, ďakujem za podnet. Mesto Stupava v týchto dňoch realizuje nákup košov na psie exkrementy. Snahou je rozšíriť ich osadenie do ďalších častí mesta. Už osadené koše sa vyprázdňujú pravidelne, pričom sa vždy doplňujú aj vrecúška, ktoré však využívajú nie len majitelia psov pri aktuálnej potrebe, ale aj „do zásoby“ a sú aj cieľom vandalov. Nákup košov a pravidelné zabezpečenie vrecúšok sa financuje z vyzbieraných daní za psa. V Stupave je však stále veľa neprihlásených psov, vďaka čomu je nákup spomínaných vecí obmedzený.

Roman Maroš, primátor mesta
09. september 2015

Jana

Mili "psickari", nieco Vam poradim, ak nie su vonku sacky, tak si ich zoberte so sebou z domu! Neraz som sa pohadala na prechadzke s psickami, ktori po svojom psovi nezbieraju exkrementy, raz som dokonca skoro dostala bitku. Spravate sa dost ignorantsky! Ved ked sa ja rozhodnem mat dieta a to mi vykona potredu v parku do plienky, ja ho prebalim a tu plienku nesiem pekne v kociku az kym nenajdem kos, nenecham ju lezat na zemi len preto, ze nikde v blizkosit mesto nezabezpecilo kose! Dakujem.
23. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe podnetu boli opravené poškodené koše a osadené nové koše na psie exkrementy. Opravené koše nájdete na pôvodných miestach v Kaštieľskom parku, na križovatke ulíc Janka Kráľa – Ružová a na ulici Janka Kráľa. Nové koše boli osadené na križovatkách ulíc Železničná - Mierová, Železničná - Vajanského, Dlhá - Vajanského, Zdravotnícka – Bezručova a na Cementárenskej ulici. V širšom centre mesta je aktuálne osem košov určených pre psíčkarov. V tejto aktivite mienime pokračovať aj v ďalšom období v závislosti od finančných možnosti.


Roman Maroš, primátor
24. október 2015

Lenka

Dobrý deň,
nové umiestnené koše sme si všmnili a veľmi oceňujeme snahu a riešenie mesta. Dúfam, že ich v meste pribudne ešte niekoľko, aby pokryli množstvo psov v meste a aby aj samotní majitelia psov prispeli k čistote mesta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania