Verejne osvetlenie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Miro Kulich 02. augusta 2015

Dobry den,

nedavno som prechadzal malou obcou Rapovce, ktora ma cca 2000 obyvatelov. Potesilo ma, ze som si v obci mohol spravit fotku, ktoru som sem vlozil.
Tymto sa chem informovat, kedy sa zacne s modernizaciou verejneho osvetlenia. Pretoze v Stupave mame este stale staru technologiu verejneho osvetlenie, ktora ma 10x taku spotrebu energie ako LED osvetelenie, Navratnost tejto investicie je zarucena, preto by nemal byt dovod s jej realizaciou.

05. august 2015

Lina Holičová

Toto by zaujímalo aj mňa. Na Dlhej ulici, kde bývam je miestami tma ako v rohu a na mnohých miestach Stupavy je viditeľnosť veľmi nízka. O spotrebe energie ani nehovorím.
05. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Mesto Stupava má záujem o rekonštrukciu verejného osvetlenia, a to z viacerých pohľadov. Ako i Vy uvádzate jedných z nich je i výmena starej technológie za novú, či už formou LED osvetlenia alebo iných modernejších, ktoré zabezpečia lepšiu svietivosť a najmä úsporu finančných prostriedkov. Dôležitým faktorom je i zastaranosť a mnohých prípadoch už i problematická údržba jestvujúceho VO. Na začiatku volebného obdobia predložil primátor mesta na mestské zastupiteľstvo informáciu o potrebe rekonštrukcie VO i projekt, ktorý bol spolufinancovaný cez bankový sektor pre možnosť elokovania finančných prostriedkov z rozpočtu mesta. Žiaľ, zatiaľ sa to nepodarilo i na krátkosť času, ale do požiadaviek na vypracovanie projektov bola zaradená požiadavka na vypracovanie PD Rekonštrukcia verejného osvetlenia v meste. Veríme, že postupne sa pristúpi k tomuto zámeru a budú vyčlenené finančné prostriedky na jeho realizáciu.

Katarína Macáková, vedúca oddelenia územného rozvoja a životného prostredia
05. september 2015

KrajsiaStupava Stupava

LED osvetelnie uz je na pumpe Slovnaft za Zahorskou. Kedy bude aj v Stupave? Datum sa pise dd.mm.rrrr, najlepsie 2015. Ci Stupava bude v tomto ako posledna?
Ziadne nevyhody v LED osvetleni nie su, tak na co cakat? Samo to urcite nespravi.
04. apríl 2016

Miro Kulich

Dobry den,

mame nejake nove info, kedy a ake typy LED osvetleni bude v meste Stupava konene aj nainstalovane? Rad pomozem ak bude treba s vyberom, pripadne s hladanim vhodnej firmy, ktora vymeni poruchove, ale 100% "hltace" verejnych financii za ekonomickejsie osvetlenie.
10. apríl 2016

Miro Kulich

Neosvetlene miesto v Stupave. Odporucam harmonizaciu osvetlenia.
31. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obdržal som informáciu z VPS Stupava:
"Závady na V.O. boli odstránené"

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
16. september 2022

Anonym

Dobrý deň, podľa informácie zverejnenej na webovom sídle mesta Stupava bola koncom roka 2017 ukončená 1. etapa modernizácie verejného osvetlenia (ulice Bezručova, Budovateľská, Zdravotnícka) a v 2. polovici r. 2018 prebehla 2. etapa (ulice Mlynská, Zemanská, časť Agátovej, Ružovej a J. Kráľa):
https://www.stupava.sk/o-meste/aktuality-1/modernizacia-verejneho-osvetlenia-2-etapa-590sk.html?page=17

V auguste 2022 bola zverejnená informácia o vyhlásení verejnej súťaže (nadlimitná zákazka), ktorá sa týka modernizácie verejného osvetlenia s využitím garantovanej energetickej služby:
https://www.teraz.sk/regiony/stupava-vyhlasila-sutaz-na-moderniz/654487-clanok.html
https://www.verejnesutaze.sk/tender/uvo/15766

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania