Before & After, alebo čistenie chodníka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Lina Holičová 20. septembra 2015

Dnes som zorganizovala domácu brigádu. Čistili sme s manželom chodník pri našom pozemku. Bývam tu 3 roky a chodník sme doteraz čistili 3 krát. Najprv sme postriekali burinu Roundopom. Dnes sme ju zoškrabovali a zametali a davali do vriec. Celý ten čas manžel nadával, že starobu si predstavoval inač. A preto Vážení páni konšele oznamujem, že to bolo posledný ráz.
Zároveň sa hlásim za dobrovoľného kontrolóra čistenia prostredníctvom TSS, bez nároku na odmenu.
Ďakovať netreba.

28. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Holičová, poznám Vás ako človek, ktorý intenzívne reaguje na veci verejné za čo Vám patrí vďaka. Určite si zaslúži pozornosť a poďakovanie každý obyvateľ Stupavy, ktorý robí niečo pre skrášlenie nášho mesta. Dovoľujem si Vás ale upozorniť na existenciu VZN č. 3/2011 O ochrane životného prostredia na území mesta Stupava, kde čl. 4 ods. 3 hovorí o tom, že každý je povinný zabezpečiť čistenie chodníka pred užívanou nehnuteľnosťou. Vaša aktivita je preto braná ako vykonanie si svojej povinnosti. Som rád, že ste upozornili na svoju aktivitu a verím, že si z nej ľudia zoberú príklad.

Roman Maroš, primátor
28. september 2015

Lina Holičová

Pan primator, chodnik pri uzivanom pozemku je dlhy asi 80 m. Udrziavat ho niekolko krat do roka od buriny a smetia, ktore tam ludia nahadzu je nad nase fyzicke moznosti.
Okrem toho si dovolim upozornit na existenciu Deklaracie ludskych prav a nasledne Ustavy SR, kde je praca na cudzom majetku bez odplaty povazovana za nutene prace, ktore su v rozpore s týmito dokumentami. Kedze chodnik je majetkom mesta a akekolvek jeho zabratie (napr. na neobvykle pouzitie-kontajner a podobne ) musi byt povolene mestskym uradom a spoplatnene, tak nevidim dovod preco by mal majitel prilahleho pozemku mat povinnost ho udrziavat. Je mi zname, ze Ustava SR je najvyssi zakon a je nadradena vsetkym ostatnym zakonom a nariadeniam.
Okrem toho na opacnej strane ulice nie je ziadny chodnik, len travovy porast, ktory vacsinou obyvatelia prilahlych nehnutelnosti neudrzuju (len v tesnej blizkosti domu), ale menovany chodnik vyuzivaju jak na chodenie, tak na parkovanie svojich aut. Cize, ak ma byt spravodlivosti zadost ucinene, tak ked uz udrziavat, tak vsetci obyvatelia DOBROVOLNE!
V Stupave je na vacsine ulic chodnik len na jednej strane ( ak vôbec nejaky je ). Bez ohladu na zakony, je to spravodlive vo obyvatelom prilahlych nehnutelnosti?
23. október 2015

Jaroslav

Chodník mal byť na druhej strane prví majitel ustupil mestu aby tam vobec bol nejaký chodník a to urobili pri ustnej dohode aj ostatní chodník sa nachadza pozdlž celej Mierovej na sukromných pozemkoch.Treba si pozrieť katastralnu mapu.
24. október 2015

Lina Holičová

Jaroslav, my mame nas pozemok (podla katastrálnej mapy) oploteny. Iny pozemok nemame vo vlastnictve. A pokial boli predchadzajuci majitelia taki ustretovi voci mestu a chodnik uzivaju vsetci, tak by sa mali vsetci podielataj na udrzbe, alebo by to za svojich obyvatelov malo robit mesto. Punktum. Nie je o com.
Dakujem za reakciu. Aspon sa clovek nieco dozvie v tomto kocurkove.
24. október 2015

Jaroslav

Volakedy čistili chodník pán Vasek,Kovačič,škrovan,slezák aj opravovali chodník ked tam boli poškodené kocky odhrnali sneh aby sa deti dostali do školy lebo majitel od koho ste kupili dom bývali V bratislave dlhodobo.Tak isto musel každý kto mal kanál pred domom vyčistit.V minulosti to chodili kontrolovať z mestkeho uradu ale dnes komunikácia medzi mestom a obyvatelmi zlyhavá a zároveň nových obyvatelov to nezaujíma lebo dneska chcú aj travu pokosiť od mesta
25. október 2015

Lina Holičová

Pan Jaroslav, my s manzelom sa starame o dost velky pozemok, aj najblizsie okolie sa snazime udrziavat. Ale na druhej strane, sme platili cely zivot dane, mame svoj vek a aj nejake tie zdravotne problemy. A myslim, ze ked obyvatel nezaplati alebo inak nesplni svoju povinnost voci statu, tak nastupuje pokutovanie a nikoho nezaujima, ci nema nejake problemy a podobne. Tak preco by aj obcan nemal ocakavat od statu to iste? Co sa tyka konkretne toho chodnika, tak sme zaplatili za postrek, a doteraz kazdy rok sme cistili v lete od buriny a v zime od snehu. Ale preco by sme to my (alebo aj ini) mali robit, ked vsade vo svete sa o mestsky pozemok stara jeho majitel. Obyvatelia nemaju len povinnosti, ale aj prava.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania