Graffiti na Kaštieli

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Dalibor Bošňák 28. septembra 2015

Už vyše roka hyzdia juhovýchodnú časť stupavského kaštieľa obrovské graffiti. Mestskí policajti by mali poznať autora, pretože podobných "diel" je po Stupave neúrekom. fasádu treba dať opraviť a podobne ako v Z. Bystrici by sa tam mala nainštalovať fotopasca aby bolo možné delikventa usvedčiť.

28. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Kaštieľ s priľahlým parkom nie je majetkom mesta Stupava, ale je to majetok Bratislavského samosprávneho kraja. Váš podnet bol preposlaný na vedenie Domova sociálnych služieb.

Roman Maroš, primátor
28. september 2015

Dalibor Bošňák

Ak je to tak, potom by malo skôr zmysel preposlať podnet na Odbor investičných činností, správy majetku a verejného obstarávania BSK. Vedenie DDS bude mať sotva v rozpočte 1000 - 2000 € na opravu fasády a jej osetrenie anti-graffiti náterom. Nakoniec, pán primátor je súčasne aj poslancom za BSK a mohol by sa za túto vec osobne zasadiť.

Môj podnet obsahuje aj odporúčanie zaviesť fotopasce na území Stupavy - čo je účinná pomôcka proti vandalizmu, graffiti, čiernym skládkam a kriminalite - ku ktorému sa samospráva nevyjadrila. Ich ceny a technologická úroveň sú na takej úrovni, že znamenajú prakticky okamžitý prínos.
27. júl 2022

Anonym

@Graffiti: Osobitý výtvarný prejav neznámeho autora sa na tejto národnej kultúrnej pamiatke dnes už našťastie nenachádza (viď aktuálne fotografie).

https://ybl.bparchiv.hu/hu/alkotasok/karolyi-alajos-grof-kastelya-stomfa
01. august 2022

Anonym

@Admin: Kompetentní sa doposiaľ nevyjadrili k časti podnetu a to k možnosti inštalácie fotopascí, ktoré sú účinným prostriedkom na ochranu majetku (v danom prípadade ide o národnú kultúrnu pamiatku s pomerne bohatou históriou) a sú nápomocné pri identifikácii pacháteľov, ktorí ich poškodzujú.

DSS má kaštieľ a priľahlý park nanajvýš v správe (v budove sídli), ale vlastníkom oboch nehnuteľností je BSK - a ten s najväčšou pravdepodobnosťou rozhoduje o tom, do čoho bude investovať verejné prostriedky zo svojho rozpočtu. Bolo by možné požiadať ich o stanovisko a potom ho tu zverejniť? ďakujem
02. august 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve so žiadosťou o vyjadrenie.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania