Neosvetlená komunikácia

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Uzavretý
meno
Ujo Juo 15. novembra 2015

Na prepojení ul. Cementárenskej a Na Aleji vznikla nová komunikácia, ktorá je stále čierna stavba, nie je skolaudovaná, nie je osvetlená, užíva sa bez povolenia. Ako vidieť z foto je tam večer a v noci tma a je len otázkou času čo tam niekoho prejde auto, lebo presne v tom miest kde je hranica medzi osvetlenou a neosvetlenou časťou prechádzajú chodci na druhú stranu. z jedného chodníka na chodník na druhej strane. Samozrejme ani prechod pre chodcov tam nieje, však načo. Navyše tam autá musia chodiť čo to dá však je tam rovinka, načo ísť pomali :-) P. Primátor takto ste si to predstavovali, takto to ten projektant špecialista navrhol? Ďakujem za takého špecialistu. Tu nezáleží na ľuďoch, tu sa len politické body naháňajú.

16. november 2015

Alžbeta

Musim suhlasit auta tu jazdia ako blazni bojim sa o svoje dieta, treba sem namontovat aspon dva spomalovace (jeden na spojenie ulic Cementarenska - Na aleji a druhy pri stojisku na kontajneroch na kizovatke pri agatkach) aj ked je tam osadena stopka a ja zastanem niektori jedinci sa tade rutia nezvratnou rychlostou. Pan primator nevolila som sa preto, aby ste dovolili ohrozovat moje dieta!
18. november 2015

Slavomir Slezak

Rovnako tak sa pripájam k názoru p. Alžbety.
Rýchlosťou akou tu auta jazdia ohrozujú všetkých naokolo. Nehovorím o porušovaní predpisov ako stoj daj prednosť v jazde alebo zákaz odbočenia vpravo !!! Som za namontovanie retardérov ale treba si uvedomiť že retardér do križovatky sa nesmie dávať nakoľko by mohol mať v zimnom období práve opačný efekt. Rovnako tak treba prihliadnuť na zvýšenú hlučnosť prechádzajúcich vozidiel cez tento retardér.
19. november 2015

Jozef Mráz

Tak tomuto vsetkemu sme sa mohli vyhnut keby stavba bola zrealizovana podla PD schvalenej v Stavebnom konani. Ako tu bolo uz vyssie napisane, niekto ma zaujem aby to bolo inak a robi vsetko preto. Z komunikacie ktora mala byt obytnou zonou sa urobi zmenou dopravneho znacenia normalna miestna komunikacia. Rozdiel v povolenych rychlostiach je 20 voci 50 km/hod a to je uz poznat na hlucnosti. V miste styku ulic Cementarenskej a Na Aleji je pozemok na ktorom je na cierno bez povolenia zrealizovana komunikacia asi na 25m useku. Zaujimalo by ma pan primator ci ste sa pytali obcanov co tam byvaju ci s tym suhlasia, kedy prebehla resp. bola vypisana Zmena stavby pred dokoncenim. To si len takto zmenite lebo si to zaumienite? No a dalsie vec je kvalita odvedenej prace na tejto komunikacii, uz dnes je tam popraskana betonova konstrukcia okolo dazdovych vpusti, lebo je tam 5 cm betonu a jednoducho to uz nevydrzalo taku zataz. Obrubniky na strane od Agatok sa uvolnuju a hybu, staci do neho kopnut a vyvali sa, lebo sa nezmestili na parcelu podla SP tak nedali z vonkajsej strany betonovu oporu. To ze tam na konci chyba prechod pre chodcov tu uz bolo spominane. Osvetlenie Na Aleji uz svieti na v mieste kde chyba prechod je stale tma. Proste to niekto robi na silu a vobec nerozmysla a uz vobec mu nezalezi na ludoch co tam byvaju resp. tadial prechadzaju. Takze touta cesto by som rad podakoval p. Primatorovi, p.Mrackovi, firme IS Mont a ostatnym zainteresovanym za kvalitne odvedenu pracu. Potlek prosim.
23. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, predmetná komunikácie je neskolaudovaná a obyvatelia ju užívajú neoprávnene. Po kolaudácii komunikácie bude následne dané do prevádzky aj osvetlenie. Cestní piráti ani po osadení dopravných značení obmedzujúcich rýchlosť nerešpektujú tento stav. Riešenie je v osadení spomaľovačov rýchlosti na predmetnej komunikácii.


Martin Zelinka, referát majetku a dopravy
26. november 2015

Ujo Juo

Nieje mi dosť jasné ako sa môže stavba užívať bez kolaudácie ako si stavebník mohol dovoliť odstrániť zábrany a pustiť tadiaľ premávku keď stavba nedostala povolenie na užívanie ( = Kolaudačné rozhodnutie ), kto bude zodpovedný za to keď sa na tejto ceste niekomu niečo stane. čo takto to riešiť než sa naozaj niečo stane. Jedna časť komunikácie je dokonca čierna stavba nemá ešte ani Stavebné povolenie a nie to povolené užívanie. Robí si tu každý čo chce.
26. november 2015

Jozef Mráz

Pan Zelinka, je mi dost jasne ze Vas sa tyka len ta cast Na aleji a tak ste sa aj vyjadril. Nas by skorej zaujimalo to preco mesto (primator, SU,..) dovoli taketo hazardovanie s ludskymi zivotmi a neurobia nic pre to aby ta komunikacia, ked uz ma byt teda, bola aj bezpecna nielen vzadu Na aleji ale aj dalej na Cementarenskej. Su tam dva useky bez chodnika pri komunikacii. Je tam neprehladna krizovatka na ktorej je dopravna znacka za stromom, v krizovatke je stojisko na smeti ktore brani vyhladu. Dalsia krizovatka je uplne zle oznacena. Na celom useku nieje jediny prechod pre chodcov. Namiesto 20 km/hod tu mame teraz 50 km/hod. Premavka je pustena aj ked nieje komunikacia skolaudovana, verejne osvetlenie viacej nesvieti ako svieti a je navrhnute dost zle (usporne). 27-metrovy usek je postaveny na cierno bez povolenia. No a o kvalite prac radsej pomlcim, to je uplna katastrofa. Dost vela nedostatkov na to, aby ste si na urade zakryvali oci nie?
26. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, osvetlenie na ulici Cementárskej v časti prepojenia s ulicou Na aleji je funkčné.

Roman Maroš, primátor
26. január 2016

Jozef Mráz

Pri tomto podnete by som podotkol, že nieje vôbec vyriešený.
1. P. primátor to dobre nafotil, postavil sa na miesto kde je tma a fotí smerom do svetla, potom to vyzerá OK.
2. stále tam nieje prechod pre chodcov, keďže potiaľ je chodník na jednej strane a odtiaľ pokračuje po druhej strane, a vtom mieste všetci prechádzajú zo strany na stranu.
3. 25 m dlhý úsek je čierna stavba.....presne tá časť kde je tma, pán primátor, Vaša vizitka...
4. čo sa bude robiť s cestnými pirátmi čo tadiaľ chodia 80km/hod resp. aké opatrenia sa urobia aby tam nechodili jak šialenci?

Ďakujem za odpovede

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania