"vyjazdená" skratka Rímska ul - Lesná ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Ivan 18. februára 2016

Na konci Rímskej ul. pri dome smútku sa popri cintoríne "vyjazdila" skratka na Lesnú ul. Po daždi po nej steká blato a prechádzajúce autá a motorky ho roznášajú po celej Rímskej ul. Plánuje sa táto skratka spevniť a legalizovať ako oficiálna komunikácia alebo mala fungovať iba dočasne počas odstávky Lesnej ?

02. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
sprejazdnený nespevnený úsek medzi Rímskou ul. a Lesnou ul. začal fungovať pre potrebu prepoja pozemkov nad Novým cintorínom s Rímskou ul. už v dávnejšej minulosti potom, čo vlastníci pozemkov po pravej strane Rímskej ul. (od Malackej ul.) uzavreli rampou pôvodne používanú cestu prechádzajúcu cez ich pozemky. Cesta sprístupňovala všetky pozemky nad Rímskou ul. a nad cintorínom. Po uzavretí tejto zaužívanej cesty mesto na svojom pozemku zriadilo tento prepoj (i keď v dočasnom technickom riešení) ako pôvodné dopravné napojenie záhrad. Je zámerom mesta do budúcnosti vybudovať normové dopravné prepojenie tohto úseku v súlade s platným územným plánom mesta.

Roman Maroš, primátor
02. marec 2016

Pekka

Pan starosta a kedy sa stale dopravne spojenie z Rimskej ulice vybuduje?
02. marec 2016

Ivan

Dakujem za odpoved. Predpokladam, ze normovym dopravnym prepojenim sa mysli prepojenie vystavby Kopce s lokalitou Dubravy z opacnej strany Noveho cintorina, kde doslo uz k vyrubu stromov (za ucelom vystavby buducej cesty?) a nie prepojenie s Rimskou ul na baze zauzivanej nespevnenej cesty. Nakolko "V dotyku s riešeným územím sa nachádza Národná kultúrna pamiatka – Rímska vojenská a obchodná stanica , zapísaná v Ústrednom zozname pamiatkového fondu Slovenskej republiky pod č. 544. " (citacia z ÚZEMNÝ PLÁN ZÓNY STUPAVA návrh" - bol aj schválený?). Okrem toho tu je aj OP cintorina.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.