Parkovanie na výjazde z parkoviska Billa

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Vlado 24. marca 2016

Na chodníku (medzi priechodmi pre chodcov) medzi vjazdom a výjazdom parkoviska Billa na Mlynskej ulici je takmer neustále na chodníku zaparkované auto (nejedná sa vždy o to isté vozidlo), ktoré znemožňuje výhľad na cestu pri výjazde z parkoviska Billa smerom doľava. Už sa mi vďaka tomu pár krát stalo (naposledy dnes o 16:05, že ma auto vychádzajúce z parkoviska nevidelo a nedalo mi prednosť.
Poprosím o riešenie pracovníkov mestskej polície podľa ustanovenia o zákaze zastavenia (zak č. 8/2009 Z.z. § 25 c) 5 metrov pred priechodom pre chodcov, prípadne podľa § 25 u) na iných miestach, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo obmedziť jazdu vozidiel; osobitne na miestach vjazdov výjazdov z pozemkov...)
Ďakujem.

31. marec 2016

Pavol

To by ale ten priechod musel byt priecne lebo toto nie je ani pred ani za prechodom. Podla mna to je regulerne parkovacie miesto, aspon nebude nikto letiet z parkoviska lebo rychlo nech stihnem. Problem je skor v malom pocte parkovacich miest pri Bille, kedze parkovisko pouzivaju aj obyvatelia okolitych panelakov a v podtate minimalne 10 miest je zabratych trvale odstavenymi autami.
Takze skor by bolo vhodne riesit parkovanie na vyhradenom parkovisku.
31. marec 2016

Vlado

Pavol, skúste odbočiť vľavo z parkoviska Billa ak je tam zaparkované auto, navyše ak parkujú autá na chodníku až po križovatku Mlynská / Ružová, tak smerom doľava nevidíte nič až pokiaľ nevojdete s autom do pravého pruhu vozovky. V prípade, že práve vtedy pôjde auto smerom k Hlavnej ceste a nebude Vás tam čakať, tak ste zavinil dopravnú nehodu. Mne osobne už takto nedalo vychádzajúce auto z parkoviska prednosť minimálne tri krát. Nehodou to zatiaľ našťastie neskončilo, nakoľko som stihol zabrzdiť, ale bolo to "o chlp". Podľa môjho názoru, by tam auto parkovať nemalo a rieši to § 25 u):
zákaz zastavenia na iných miestach, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo obmedziť jazdu vozidiel; osobitne na miestach vjazdov výjazdov z pozemkov...)
31. marec 2016

Jozef Mráz

To by nesmeli v Stupave robiť na Mestskej polícii taký barani. Možno by nebolo na škodu ich dať doškoliť z predpisov a zákonov, ktoré sú predmetom ich náplne práce, aby sledovali ich dodržiavanie. Zarobili by si na svoje platy za dva dni.
04. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Príslušníci Mestskej polície v Stupave postupujú v zmysle zákona Slovenskej národnej rady č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii v znení neskorších zákonov. Zákon im umožňuje ukladať a vyberať v blokovom konaní pokuty zistené pri plnení úloh za priestupky definované v zákone. Ak občan na mieste nezaregistruje hliadku mestskej polície, neznamená to, že spáchaný priestupok nebude náležite vyriešený. Nakoľko nie je možné, aby sa dvojčlenná hliadka objavila pri každom priestupku v doprave, mestská polícia využíva na stotožnenie páchateľa priestupku záznam kamerového systému mestskej polície. Ak je priestupok zdokumentovaný kamerovým systémom a následne hliadkou vyhodnotený v zmysle príslušného zákona ako priestupok, je začaté objasňovanie priestupku. Po získaní podkladov potrebných na rozhodnutie nasleduje prejednávanie s páchateľom priestupku. V prípade ak budete svedkom priestupku, prosím neváhajte nás kontaktovať na telefónnom čísle 159.


Milan Válek, náčelník MsP
05. apríl 2016

Vlado

Pán Válek, z Vašej odpovede mi nie je jasné či z pohľadu MP je považované parkovanie na tomto mieste v poriadku alebo nie. Ak nie, môžete prosím zverejniť koľko vodičov ste za parkovanie na tomto mieste riešili? Zmienené mesto sa nachádza priamo pod kamerou MP takže so zdokumentovaním a následným riešením by problém byť nemal.
Ďakujem
07. apríl 2016

Odkazprestarostu.sk Stupava

Aktualizácia od používateľa Michal:
Ostrovček medzi vjazdom a výjazdom by mohol mat zákaz zastavenia pretože je pri výjazde keď tam stojí auto (na fotke Modra dodávka) je veľmi zlá viditeľnosť a autá často krát vyjdú s veľkým rizikom. Dnes ráno po 9 hodine sa tu stala dopravná nehoda kedy auto pri výjazde nevidelo na prichádzajúce auto lebo vo výhľade stalo auto. Bolo by vhodne aby tu osadili aspoň kochliky ako sú po celej Stupave.
07. apríl 2016

Vlado

Michal, myslím že Váš nápad s osadením betónových kvetináčov by problém veľmi jednoducho vyriešil. Napokon nejde o to vyberať pokuty, ale urobiť výjazd z parkoviska bezpečným.
07. apríl 2016

Jozef Mráz

Veruže stačia dva kvetináče alebo dva stĺpiky a problém by bol vyriešený.
12. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na chodník pri parkovisku Billa boli osadené kvetináče. Mrzí ma, že takýmto spôsobom mesto musí vytvárať prekážky pre neprispôsobivých vodičov. Zároveň sú to finančné náklady na kúpu kvetináčov, ktoré by mohli byť využité inak.

Roman Maroš, primátor

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania