Chátrajúci areál Lesy SR (Píla)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Lubo 06. apríla 2016

Dobrý deň,
už dlhšie pozorujem chátranie bývaleho areálu píly v Stupava. Vzhľadom k tomu, že to nie je majetok mesta ale Lesov SR, bolo by možné upozorniť majiteľa, že sa sústavne demolujú stavby v jeho vlastníctve a znečisťuje sa okolie?
Ďakujem

15. apríl 2016

Martin

Rad by som sa opytal ci sa nejedna s Lesmi SR o darovani alebo prevode daneho majektu do vlastnictva mesta, kedze v dane priestory by sa vedeli vyuzit ci uz na verejne ucely ako volnocasove aktivity pre mladez, alebo ako technicke zazemie pre mesto ( technicke sluzby, poziarna ochrana, policia, ... )
18. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Stupava odoslalo výzvu Lesom SR, aby v zmysle ustanovenia § 86 stavebného zákona zabezpečili údržbu stavby - objekty Píla v Stupave. V prípade, ak nedôjde zo strany majiteľa k zabezpečeniu objektu, vykonanie nápravy zabezpečí stavebný úrad nariadením vo verejnom záujme.


Roman Maroš, primátor
22. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mesto Stupava malo v minulosti záujem o prenájom predmetného areálu. Dohodnutá cena prenájmu bola na úrovni 35 tis. eur/ročne. Ďalšie náklady by si vyžadovala rekonštrukcia za účelom vybudovania akéhokoľvek zariadenia pre potreby mesta Stupava ako aj ďalšie financie na prevádzku. Podľa vyjadrenie ŠL SR majú záujem daný areál predať v rámci verejnej obchodnej súťaže. Nie je tu teda možnosť bezodplatného nadobudnutia.

S pozdravom

Ing. Mgr. art. Roman Maroš
primátor mesta Stupava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.