Chýbajúca značka Daj prednosť v jazde

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Dodo 05. mája 2016

Na križovatke Cementárenskej a Kúpelnej je velmi nevhodne situovaná značka Daj prednosť v jazde. Jazdou po Kúpelnej sa zdá, ako by platila pre vodičov vychádajúcich z prilahlého parkoviska. Zazivame na tej krizovatke mnozstvo kolíznych situácií.
Podobné je to ďalej v areáli Cevaservisu, kde značka Daj prednosť v jazde chýba úplne.

18. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

odpoveď k značke P1 daj prednosť v jazde v križovatke Cementárenská/Kúpeľná: dopravná značka musí byť umiestnená na vonkajšej hranici križovatky, to znamená – na mieste, kde končí zakrivenie vozovky pred križovatkou. Keďže v križovatke už jedna zvislá dopravná značka je, a to IP6 priechod pre chodcov, umiestnenie ďalšej zvislej dopravnej značky (P1) podľa príslušných Technických podmienok musí byť v určitej minimálnej vzdialenosti od značky IP6. Preto sa značka P1 javí, že je umiestnená príliš ďaleko od predmetnej križovatky. Z natočenia tabule značky P1 kolmo k smeru jazdy po Kúpeľnej ulici je zrejmé, že platí pre tento smer jazdy a nie pre parkovisko, z ktorého smer výjazdu je rovnobežný s tabuľou značky P1.
Odpoveď k dopravnému značeniu v areáli Cevaservisu:
Nie sú to miestne komunikácie v správe Mesta Stupava, za dopravné značenie zodpovedá iný správca.

Ing. Lívia Štulajterová
referát územného plánovania a dopravy
18. júl 2017

Odkazprestarostu.sk Stupava

Samospráva bola zo strany administrátor OPS požiadaná o možnosť kontaktovania správcu komunikácie pri Cevaservise, so sprostredkovaním požiadavky na umiestnenie dopravnej značky "daj prednosť v jazde".

Maroš Kramár

Administrátor portálu Odkaz pre starostu pre mestá Stupava a Malacky
15. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný zodpovednému subjektu, spoločnosti Cevaservis na vyjadrenie.

Lívia Štulajterová, referát dopravy
15. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, zverejňujeme stanovisko spoločnosti Cevaservis:

V našom areáli sa totiž nachádzajú nie len komunikácie v našom vlastníctve, nakoľko komunikácie, ktoré boli vybudované v rámci výstavby bytových domov sú aj naďalej vo vlastníctve investora resp. vlastníkov bytových domov zastúpených ich správcom (investori komunikácie nikomu neodovzdali). Na druhej strane predpokladám, že novovytvárané komunikácie mali určené dopravné značenie a bez ich osadenia by neboli skolaudované. Kým nám nebude známe viac k uvedenému podnetu (bližšia špecifikácia), tak sa nebudeme zatiaľ vedieť vyjadriť.



Lívia Štulajterová, referát dopravy
10. júl 2018

Odkaz pre starostu

Samospráva zmenila zodpovednosť za tento podnet na spoločnosť Cevaservis, ktorá bola oslovená za účelom opätovnej reakcie na tento podnet.

Juraj Hurný
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania