Chodci prebiheajuci cez cestu - Billa - Hlavna

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Moje Meno 29. júna 2016

Neuvazuje mesto o zmene rozmiestnenie prechodov pre chodcov v okoli supermarketu Billa? Evidentne aktualne rozmiestnenie s prechodom pri autodieloch na jednej strane a na krizovatke s Mlynskou na strane druhej je nevyhovujuce, kedze chodci maju stale potrebu preliezat zabrany a prebiehat mimo prechod. Pripadne postavit dostatocne vysoky mur od prechodu pri autodieloch az po krizovatku s Mlynskou urcite vyriesi nediscipilovanych chodcov a donuti ich pouzit prechod... irony off. Mimochodom co na to mestska policia? pokutovala uz niektoreho z chodcov prebiehajucich mimo prechod, kedze to nieje zalezitost jedneho poobedia, ale pravidelny jav?

15. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

MsP vykonáva objasňovanie vybraných priestupkov v cestnej premávke porušením Zákona č. 8/2009 Z.z., ktoré sú taxatívne vymedzené v Zákone o obecnej polícii č. 564/1991 Zb. a to konkrétne v § 3 - základné úlohy . Iné priestupky v cestnej premávke nie je oprávnená riešiť a to ani v blokovom konaní. Takéto priestupky rieši oznámením priestupku na príslušný správny orgán , v tomto prípade na vecne a miestne príslušný útvar policajného zboru SR. V minulosti pri zistení takéhoto priestupku spáchaného účastníkom cestnej premávky – chodcom , bol tento upozornený na skutočnosť páchaného priestupku. Situáciu bude MsP monitorovať a uskutoční preventívno-bezpečnostnú akciu zameranú na túto problematiku v čo najbližšom možnom čase, prípadne opakovane.

Problém rozmiestnenia prechodov pre chodcov , technických zábran (zábradlí, múrov a pod.) rieši a zabezpečuje správca spomínanej komunikácie a to SSC.


Milan Válek, náčelník MsP
22. júl 2016

Moje Meno

ako je mozne tento podnet oznacit za vyrieseny, ked chodci stale prebiehaju cez cestu mimo prechodou? Rovnako ani mestska policia nenapisala, ze to bude riesit, len ze spravi preventivnu akciu. bez uvedenia datumu to ma aj tak vypovednu hodnotu nulovu a predpokladam, ze preventivna akcia sa neuskutocny. aj ked rad by som sa mylil... Vyriesene v mojom ponimani sveta znamena, ze problem neexistuje. V tomto pripade stale pretrvava.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania