Námestie Svätej trojice - popadané škridle

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Renáta 09. augusta 2016

Takéto množstvo škridiel spadlo na prístupovú cestu k nášmu domu zo strechy schátranej budovy na námestí svätej Trojice počas dnešného dažďa. Prístupová cesta k nášmu domu je majetok mesta, preto Vás žiadame o riešenie tejto neudržateľnej, život ohrozujúcej situácie. Na dvoch fotografiách je vidieť, že je iba otázkou času kedy príde k ďalšiemu zosuvu uvoľnených škridiel. Preto treba konečne vyzvať majiteľa nehnuteľnosti ku okamžitému zabezečeniu objektu. Tento problém sme predniesli už na májovom zasadaní Mestského zastupiteľstva, bez akéjkoľvek odozvy.

15. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

daný objekt je v centre pozornosti mesta nie len z hľadiska bezpečnosti a havarijného stavu, ale taktiež z hľadiska jeho budúcej existencie v kontexte celkového vzhľadu námestia. Mesto Stupava vykonalo štátny stavebný dohľad a naposledy v júni tohto roka vyzvalo opätovne majiteľa nehnuteľnosti o jej zabezpečenie. V zápisnici majiteľ nehnuteľnosti uvádza, že po vydaní povolenia na nový objekt chcú starú budovu zbúrať. Ako som spomínal ide o jednu z dominánt námestia a preto je potrebný citlivý prístup k budúcemu riešeniu. V záujme mesta je vytvoriť verejnú diskusiu, tak ako tomu bolo v novembri 2015. Investor po verejnom stretnutí s obyvateľmi na túto tému prisľúbil prepracovanie návrhu, ktorá bude opätovne predmetom verejného prerokovania.




Roman Maroš, primátor
15. august 2016

Rudolf Ľach

"Citlivý prístup" je potrebný v prvom rade voči obyvateľom, ktorí sme ohrozovaní padajúcimi škridlami a tehlami, navyše žijeme v nedôstojom prostredi (viď Zákon č. 40/1964 Zb. Občianského zákona, §11.
Prepracovanie návrhu (projektu) nie je krátkodobá záležitosť. Takže ani zmena projektu, ani verejná diskusia nevyriešia stále sa zhoršujúci problém. Naopak, príde k ďalšiemu oddialeniu riešenia havarijného stavu. Od verejnej diskusie v 11/2015 ubehlo už 9 mesiacov a napriek prísľubu zo strany majiteľa neprišlo k žiadnej zmene. Preto je potrebné neodkladne zabezpečiť schátrany objekt.
Zo zápisnice Komisie územnoplánovacej, stavebnej a životného prostredia z 5.11.2015 jasne vyplýva, že komisie nesúhlasí "s novostavbou" (stavbou súčasnej architektúry). V prípade, že komisia nezmenila názor z 5.11.2015, informácia o búraní schátraného objektu po obdržaní nového povolenia, je mylná.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania