Vyrovnanie povrchu cesty pozdĺž cyklotrasy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Neriešený
meno
Martin Novotny 16. augusta 2016

Nedavno sa v Stupavskych novinach objavila "pozitivna " sprava o vyrovnani povrchu cesty popri cykloceste smerom k Morave. Ono to je pozitivne pre vodicov, ale nie pre cyklistov ci bezcov, ktory tento chodnik vyuzivaju. Uz pred vyrovnanim bol problem v prasnosti cesty. Teraz budu chodit auta este rychlejsie a prachu bude este viac. Prach v ovzdusi je skodlivejsi ako cigaretovy dym a taky bezec v tempe ho vdychne este viac. A to nehovorim o estetickej stranke, ked popri ceste ostali nahrnute kopy zeminy.

16. august 2016

Jozef

Treba urobiť poriadnu cestu. My bývajúci občania musíme trpieť tento dezolátny stav cesty. Hlavne že sa našlo 2,8 milióna spolufinanc na chodník kde bolo aj oprava cesty - lenže bolo treba presunúť peniaze na kanalizáciu a iné tak pre to je to v takom stave... pritom stačilo to poriadne opraviť a dnes to je aké je. A dúfam že nejakého somára nenapadne cestu neudržiavať kvoli cyklistom.
13. september 2016

ht

Podporujem príspevok Martina Novotného. Na ceste vedľa cyklotrasy sa prášilo už aj v minulosti, keď tam boli jamy a autá jazdili pomalšie. Po jej úprave sa situácia zhoršila, pretože vodiči jazdia rýchlejšie. Kúdoly prachu ktoré dýchajú rodičia s deťmi, chodci, bežci a cyklisti sú nekonečné. Človek ide športovať preto aby niečo urobil pre svoje zdravie a nie preto, aby sa nadýchal kúdolov prachu. Cyklotrasa je znečistená a nepoznať rozdiel spred roka a súčasnosťou, keď má byť cyklotrasa pravidelne raz mesačne čistená. Ideálne riešenie je nový povrch komunikácie. Dočasné riešenie, v suchom počasí komunikáciu polievať, znížiť maximálnu rýchlosť na 30 km/h, V najexponovanejšom čase a cez víkendy obmedziť, alebo vylúčiť automobilovú dopravu. Má táto komunikácia vôbec štatút verejnej komunikácie 4 triedy a má nejakého oficiálneho správcu? Rád ba som sa dočkal aspoň nejakej odpovede, či sa týmto problémom mesto zaoberá a aké sú vízie riešenia tohto problému. Vybudovanie cyklotrasy bol záslužný posun a získal si veľa aktívnych priaznivcov, ale chcelo by to komplexné riešenie, a nie len polovičné ako je je to v našej spoločnosti častým javom. S pozdravom Hubert T.
19. september 2016

Jozef

Hasiči by to mojli kropiť. Cesta je normálna komunikácia v majetku mesta, už dlhodobo sa snažíme upozorňovať mesto na stav vozovky. Nezabúdajte že aj v tejto lokalite majú trvalý pobyt ľudia !!! A musia si ničiť autá po tej katastrofálnej ceste. Tak takéti reči o obmedzení áut sú úplne scestné. To akoby sme uzavreli Hviezhoslavovu lebo chodí tadiaľ veľa áut......
20. september 2016

ht

Samozrejme obmedzenia by boli len dočasne, pokým by nedošlo k rekonštrukcii komunikácie. Režim je možné upraviť dopravnými značkami a domáci s trvalým pobytom by samozrejme mali výnimky. Keď tade prechádzam bicyklom, tak väčšina evidenčných vozidiel má Bratislavskú značku.
29. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ako môžete vidieť na priloženej/ných fotografii/ách podnet bol vyriešený.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania