Problémy s parkovaním

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Neriešený
meno
Edo H. 13. septembra 2016

Chcel by som sa vedenia mesta opýtat, kedy začne riešiť problém s parkovaním? Ide už o dobu 5 rokov a každý na každého sa vyhovára. Už aj starosta sa zmenil a stále nič, iba mestská polícia ostáva stále tá istá. Na jednej strane je zákaz zastavenia. Na strane druhej je žltá čiara a každý deň je cesta takto zablokovaná. Ide o normálnu komunikáciu, čiže státie áut v protismere, nie je dodržaný zákonom stanovený prechod pre autá. Mestská polícia sa vyhovára, že ide o súkromnú cestu, pritom vedľa v ulici je tiež súkromná cesta a tam sa hravo zasahuje. Cesta je riadne skolaudovaná ako cestná komunikácia. Čo tu mestskí urobia je maximálne odkaz, že priestupok je evidovaný a keď sa bude opakovať, tak sa to začne riešiť. Niektorí už dostali niekoľko takých lístkov, ale pokuta žiadna.

19. september 2016

Edo H.

Toto sposobuje to neriesenie situacie. Okrem toho, ze vlastnici parkovacich miest maju problem nacuvat a vytocit sa na svoje miesta. V zimnych mesiacoch je to este horsie.
13. december 2016

Jozef Mráz

Nieje mi dosť jasné... Zákon č. 135/1961 Zb.Zákon o pozemných komunikáciách (cestný zákon), § 3d, bod (3) hovorí jasne "Miestne komunikácie sú vo vlastníctve obcí". Tak ako je možné že je po Stupave toľko súkromných komunikácií? Niečo nieje v poriadku v tomto meste. Niečo tu poriadne smrdí. Obec je povinná miestnu komunikáciu prevziať do svojho vlastníctva chce, či nechce je to jej zákonná povinnosť. Miestna komunikácia nemôže byť v súkromnom vlastníctve.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania