(Ne)bezpecne kolotoce na Dnoch zela 2016?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený

V ramci priprav na Dni zela 2016 boli na pravej strane Mlynskej ul. v Stupave rozlozene kolotoce. Vzhladom na svahovity teren su podoprene drevenymi stojkami. Sposob postavenia tychto stojok je vsak velmi vratky a lahko narusitelny, co moze eventualne sposobit az zosmyknutie celej konstrukcie a ohrozenie tak pasazierov, ako aj okoloiducich. Tuto skutocnost si vsimaju vsetci okoloiduci. Prosim bezpecnostneho technika mesta o preverenie bezpecnosti uvedenych instalacii. Dakujem.

04. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Stabilizáciu konštrukcií kolotočov zabezpečoval ich prevádzkovateľ, ktorý je aj zodpovedný za ich prevádzku. Podľa vyjadrenia prevádzkovateľa bola konštrukcia kolotoča v ťažiskových bodoch (nie sú na zobrazených fotografiách vidno) dostatočne zabezpečená. Fotografie zobrazujú stav z obdobia stavby kolotočov.

Mgr. Zuzana Lovíšková
vedúca oddelenia všeobecnej a vnútornej správy
04. október 2016

Martin Macasek

Dobry den,

dakujem za odpoved, aj za presetrenie situacie s prevadzkovatelom.

Upozornujem vsak, ze fotografia vznikla vo stvrtok vecer, ked uz bola montaz konstrukcii ukoncena. Pravdepodobne az na zaklade presetrenia z mesta boli v piatok dodatocne este dane podpery zosilnene.

Do pozornosti davam tiez skutocnost, ze pod autodromom konstrukcie zosilnene neboli a este v nedelu vecer vyvolavali u vsetkych okoloiducich uzas, ktori si ich neveriacky fotili.

Z tohto dovodu davam na zvazenie vykon trvalej systemovej kontroly aj zo strany mesta pri instalacii takychto zariadeni.

Dakujem.
05. október 2016

Miro Kulich

Dobrý deň, pani Mgr. Zuzana Lovíšková

Takto umiestený kolotoč ohrozoval ludi, ktorí prechádzali medzi stánkami. Taký nezodpovedaný a ľahostajný pristúp mesta, ktoré pozýva a upresňuje umiestnenie jednotlivych prevádzkárov a predajcov počas dňoch zela je zrkadlom Vašich znalosti a schopnosti... Latku mate dosť nízko, preto to o rok môžete ľahko napraviť. Ale chcem Vás upozorniť, ze tažké zariadenia ktoré stoja v blízkoti stromov ničia ich korene. Ale to uz asi viete z minuloročných dní zela, ked boli zničené korene stromu pri kaštieli.
Odporúčaným riešením bude asi nepozývať nezodpovedaných prevádzkárov, ktorí ohrozujú návštevníkov kultúrno spoločenského podujatia, ktoré organizujete pod hlavičkou mesta Stupava.
Tiež som si to musel nahrať, stačil menši predmet (kľúče, mobil atd...) a ľudia a deti mohli chodiť s rozbitými hlavami na pohotovosť a policiu...
https://www.youtube.com/watch?v=FpA4VDKnCaU&feature=em-upload_owner

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania