Kritický stav ulice Štúrova - prašnosť, výmoly, hustota dopravy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
marian 07. októbra 2016

Štúrova ulica, po ktorej denne prejde cca 1.000 aut, je uz roky hanebne zanedbavana vedenim mesta Stupava.

Katastrofalny stav ulice ktora je po svojej celej dlzke
1) posiata nespocetnymi vymolmi,
2) vyznacuje sa neznesitelnou prasnostou,
3) je neosvetlena a neudrziavana.
Napriek jej zdevastovanemu stavu je ulica denne husto vyuzivana.

V tejto suvislosti ziadame o informaciu ohladom planov mesta o skoru napravu kritickej situacie.
V pripade, ze naprava situacie nebude z financnych dovodov mozna - ako ste mna a ostatnych obyvatelov viackrat osobne informovali - vzhladom na zdraviu skodlivu prasnost ulice z dovodu jej neumerneho zatazenia ziadame az do napravy situacie o obmedzenie prejazdu po spominanej ulici len na jej obyvatelov.

s pozdravom, rodina Hrotkova

09. október 2016

Milan Chorvát

Rád by som ešte upozornil na jednu skutočnosť , v prípade uzavretia diaľnice D2 sa cesta Štúrova stáva medzinárodnou cestnou spojnicou smer Bratislava - Brno - Praha . Je to neuveriteľné ale je to tak. Bezohľadnosť niektorých vodičov ktorí pravidelne jazdia po ceste Štúrova rýchlosťou ktorá na aktuálny stav v akom sa cesta nachádza pripomína autokrosové preteky je až zarážajúca.
10. október 2016

Sveto Prokeš se.

Celá Štúrova je zbabraná. Neviem, kto nechal stavať domy takmer na hranici cesty. Už v minulosti sa muselo stavať na nejakej stavebnej čiare, ktorá bola vytýčená, okrem cestného telesa tam muselo byť vyriešené odvádzanie dažďovej vody, chodník pre chodcov, v minulosti tam boli aj predzahrádky . Dnešná doba stále potrebuje aj nejaké rozvody, bude sa viackrát rozkopávať , keď už bude povrch cesty hotový ? Vidím problém v cene pozemkov... a zase budeme nadávať na , keď si majiteľ postaví pred dom auto, a mamičky s kočíkmi budú chodiť po ceste... Nekonečné problémy
10. október 2016

Milan Chorvát

Dobrý den ,
Reagujem na názor občana Stupavy ohľadom cesty Sturova.
Na stavby susediace so Sturovou ulicou bolo vydané právoplatne územne a následne stavebné rozhodnutie ktoré bolo vo všetkých bodoch v súlade so stavebným zákonom Slovenskej republiky a územným planom mesta Stupava. Majiteľ pozemku odovzdal , respektíve predal mestu Stupava za 1 € viac ako 200 m2 na výstavbu verejnej komunikácie. Vzhľadom na to , ze pred začatím územného konania pre výstavbu rodinných domov bol uz schválený projekt pre vybudovanie cesty Sturova sa projektant pridržiaval schváleného projektu pre výstavbu mestskej komunikácie Sturova ulica.
11. október 2016

Marian Hrotka

Ano mate pravdu, Sturova ulica je priliz uzka a v sucasnom dezolatnom stave by mala byt pre prejazd uzavreta. Existuju parametre ktore ma verejna komunikacia slpnat.
Takisto ohladom zivotneho prostredia a extremnej prasnosti predsa musia existovat normy.
Postavi sa mesto k tejto kritickej situacii konstruktivne, alebo s vyhovorkou - nie su financie - problem zase len hodi za hlavu?
Z roku 2014 mame odpoved od Primatora ze oprava Sturovej ulice je v rozpoctovom plane na rok 2015...
13. november 2016

Fero L.

Sturova ulica hanba Stupavy videl prosim niekto ulicu v takomto stave na SLOVENSKU?Uzemny plan platil este pred stavbou rodinných domov aj s parametrami sirky cesty ,ten kto stavia dom dostava do podmienky stavbu cesty,ale tu to ako zazrakm neplati.Zodpovedny-stavebny urad!!!!!!!!Dakujme za to staremu ale aj terajsiemu vedeniu mesta.Tato cesta je jedina nahradna mozna cesta v pripade havarie D2 nedajboze subezna nehoda Hviezdoslavova a stoji cele zahorie!!!
13. november 2016

Fero L.

Nerieseny podnet preco p.primator?
14. november 2016

Milan Chorvát

Zaujimavy nazor obcana Stupavy, tak ze sukromna osoba postavi cestu - mestsku a vsetci obcania Stupavy , celeho Zahoria , Moravy , Ciech . . . budu po nej jazdit . Napadlo ma ze by sme ju mohli spoplatnit , je taka frekventovana ze do konca roka je nova alebo by uz po nej nikto nejazdil.
14. november 2016

Milan Chorvát

Otazka pre pana starostu : Ake hlboke musia byt vymole na ceste aby bol prejazd zakazany dopravnym znacenim ?
21. apríl 2017

Barbara

Prave po Sturovej tesne po 8.hod. presiel kamion plne nalozeny tehlami, ako je mozne, ze tu nikto nedostane pokuty a ze policia tu nikdy nie je pritomna? Jazdia tu denne obrovske najkladne auta,zrejme k vystavbe za ulicou Krajna AJ NAPRIEK ZAKAZU VJAZDU! Prosim mesto o riesenie nasej ulice!
21. apríl 2017

marian

Prach, diery ako v ementale, husta doprava a porusovanie predpisov. Clovek by nepovedal ze je v Europe, popis sedi na krajiny tretieho sveta. Ciste zufalstvo a ignoracia vedenia mesta.

Ak uz nic ine, vazeny pan Starosta, cestu vysypte hrubsimi kamenmi aby sa neprasilo a diery sa neobnovili po prvom dazdi.

No a zriadte tam jednosmerku von z mesta. Rannu spicku to este odlahci ale na ceste domov budu uz vodici pouzivat na to prisposobene komunikacie.
21. apríl 2017

Milan Chorvát

Dobry den ,

Uz niekolko krat som osobne ziadal pana starostu aby bolo na Sturovej ulici osadene dopravne znacenie pre znizenie rychlosti , aby bola pravidelne kontrolovana rychlost prejazdu osobnych motorovych vozidiel a kontrolovany zakaz vjazdu nakladnym vozidlam.
Problem sa vobec neriesi , cesta sa ciastocne opravi a po niekolkych dnoch je v takom stave ako pred opravou. Je to sposobene bezohladnostou a aroganciou vodicov ktori kazdy den po komunikacii Sturova jazdia.
Myslim si ze by bolo spravne ak sa situacia nezmeni zakazat prejazd cez Sturovu ulicu dopravnou znackou prejazd zakazany. Samozrejme pre zachranne zlozky tento zakaz neplati , aj ked pan starosta tvrdi ze to nie je mozne. Vsetko je mozne , len treba chciet riesit problem.
Na zaver este raz zdravim vsetkych " pretekarov " ktori jazdia na sluzobnych autach po Sturovej ulici ! ! !
12. jún 2017

Odpoveď samosprávy


Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Mesto Stupava zorganizovalo dňa 7.6. stretnutie s obyvateľmi Štúrovej ul., kde sa preberal ďalší postup pre zlepšenie havarijného stavu tejto ulice.


Ing. Lívia Štulajterová
referát územného plánovania a dopravy
12. jún 2017

Barbara

Chcem sa opytat, preco neboli prizvani aj obyvatelia,ktori maju pristup k domovu po rozbitej Sturovej, ale adresa je napr.Hurbanova,Moyzesova??? Dakujem
13. jún 2017

Milan Chorvát

Na ktorej nastenke bol vyveseny termin stretnutia 7.6. 2017 ?
Aky je vysledok stretnutia ?
13. jún 2017

Barbara

Chceli by sme poznat aspon vysledok z rokovania, preco je na zaciatku Sturovej momentalne vyasfaltovana len cast cesty?
Chcem este poznamenat, ze obyvatelia ulice Hurbanova 4,6,8,10 sa nemozu inak dostat k domom ako po Sturovej z oboch stran "tankodromovej" cesty, nakolko polovica Hurbanovej je zablokovana, lebo ju maju susedia v sukromnom vlastnictve a zakazuju nam prejazd, hoci my sme z tej istej ulice, len mame tu smolu, ze sme sa dostahovali neskor. Za celu situaciu je zodpovedne mesto. Rovnako zijeme v blizkosti, ak nie momentalne deravej,tak vysoko prasnej Sturovej, v skodlivom prostredi pre nase deti a ziadame preto, aby ste nas riadne informovali!
24. september 2020

Barbara

Tu je podnet na riešenie Štúrovej...dávam na známosť

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania