Výstavba Lidlu v Stupave a kruhového objazdu na Hlavnej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Ingrid 08. novembra 2016

Dobrý deň,

zaujímalo by ma v akom stave je výstavba Lidlu v našom meste a kruhového objazdu na Hlavnej ulici (pri Základnej škole).

Ingrid, Stupava

09. november 2016

Martin

To by zaujimalo aj mna , kedze toto je otvorena tema uz asi 2 roky, Zacinam byt presvedceny ze to tu niekto zamerne brzdi. Inak myslim ze ze by sa hodilo viacero kruhovych objazdov v Stupave :
1, Zeleznicka - Hlavna
2, Zdravotnicka - Hlavna
pretoze tieto dve krizovatky vytvaraju kazdy vecer kolony
10. november 2016

Vlado

Zaujímave to bude bez kruhového objazdu aj na križovatke Hlavná / Nová po dokončení rozsiahlej výstavby na Lesnej a na Obore.
Pamätám sa keď sa pred vyše desiatimi rokmi rekonštruoval povrch Hlavnej ulice a vynechala sa najviac poškodená časť na križovatke Hlavná / Školská / Zdravotnícka a stanovisko prednostu Mestského úradu bolo, že by to boli zbytočne vyhodené peniaze, nakoľko Zipava bude túto križovatku v dohľadnej dobe riešiť s inteligentnými semaformi aj s novým asfaltovým povrchom.
Takže podľa mňa budú aj kruhové objazdy, aj Lidl aj diaľničný zjazd Stupava sever a aj opravené cesty v Stupave - v dohľadnej dobe :)))
13. november 2016

Fero L.

Posledne dopravne riesenie: vsetka osobna aj nakladna doprava z LIDLA bude vychadzat pred zakladnou skolou 1.stupna tj.uplne pred vchodom a odtial na tu...........kruhovu krizovatku. Chudence deti a aj ich rodicia. Uplne sa ignoruje bezpecna zona. Ranne a poobedne kolony v Stupave su z 20 percent sposobene premávkou pred zakladnou skolou. Rodičia nemozu rychlo a bezpecne vylozit/nalozit svoje deti z/do auta a tym prispievaju ktomuto javu.
17. november 2016

Martinak

Navrhujem usporiadat nejake protestne zhromazdenie, alebo demonstrativne blokovat na hodinu v rannej spicke tie dva prechody. Je to naozaj neznesitelne a bez porusovania predpisou sa z bocnych ulic da vyjst len velmi tazko.
18. november 2016

Adrika

katastrofa....to by človek neveril, že s jedným obchodom bude taký problém....inde rastú ako huby po daždi, len tu to niekto brzdí, zaujímalo by ma čo s toho majú....
28. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, k tejto téme môžem momentálne napísať, že realizácia predajne LIDL, je podmienená vybudovaním okružnej križovatky Hlavná-Školská-Zdravotnícka, ktorá je predpokladom aj pre zlepšenie dopravnej situácie v meste. Nakoľko sa jedná o cestu I. triedy vo vlastníctve štátu, štátny orgán akým je Slovenská správa ciest pri realizácii predajne taktiež dal podmienku budovania okružnej križovatky.
Nakoľko samotná realizácia je aktivitou súkromného sektora, mesto Stupava nemá momentálne vplyv na postup krokov ani výslednú realizáciu. Mesto Stupava v rámci projektu poskytuje maximálnu súčinnosť pri realizácii projektu predajne a s tým spojených aktivít spoločnosti LIDL.

Roman Maroš, primátor
20. máj 2017

Petra Škopek

Dobry den,
Mozete nam dat prosim info co sa v tejto veci za pol roka pohlo?
22. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

samotná realizácia predajne LIDL je na rozhodnutí súkromnej spoločnosti. Na základe posledného rokovania z marca tohto roka, som bol informovaný, že záujem o realizáciu predajne v našom meste pretrváva, ale zo strany spoločnosti LIDL prišlo k prehodnoteniu veľkosti predajne za väčšiu. Túto zmenu musí ale odsúhlasiť akcionár so sídlom v Nemecku. Po stretnutí so slovenskými zástupcami spoločnosti LIDL bol stanovený predpokladaný termín – koniec júna, kedy sa môžem dopytovať o stanovisko z Nemecka. Všetko záleží od tohto rozhodnutia, ktoré v prípade pozitívneho statusu bude vyžadovať ďalšiu prípravu a časovú náročnosť . Samospráva ako taká nevie vstúpiť do rozhodovacieho procesu súkromnej spoločnosti. Vybudovanie okružnej križovatky priamo úmerne súvisí s realizáciu výstavby predajne LIDL.



Ing., Mgr. art. Roman Maroš
primátor mesta
10. júl 2017

Tomas Osusky

Dobrý deň p. primátor, dostali ste už odpoveď od centrály LIDL? Bude sa stavať a kedy? Ďakujem za odpoveď.
10. júl 2017

Odpoveď samosprávy


Dobrý deň,

samotná realizácia predajne LIDL je na rozhodnutí súkromnej spoločnosti. Na základe posledného rokovania bolo mesto informované, že záujem o realizáciu predajne v našom meste pretrváva, ale zo strany spoločnosti LIDL prišlo k prehodnoteniu veľkosti predajne za väčšiu. Túto zmenu musí ale odsúhlasiť akcionár so sídlom v Nemecku. Všetko záleží od tohto rozhodnutia, ktoré v prípade pozitívneho statusu bude vyžadovať ďalšiu prípravu a časovú náročnosť. Samospráva ako taká nevie vstúpiť do rozhodovacieho procesu súkromnej spoločnosti. Vybudovanie okružnej križovatky priamo úmerne súvisí s realizáciu výstavby predajne LIDL.

Ing., Mgr. art. Roman Maroš
primátor mesta
30. máj 2018

Patulik Kadlickova

Dobrý deň je pravda že už sa bude tento rok v Stupave stavať Lidl ďakujem za skorú odpoveď

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania