Križovatka Hlavná, Školská a Zdravotnícka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Veronika K. 28. novembra 2016

Dobrý deň.
Chcela by som navrhnúť, či by nestalo za vyskúšanie na určité obdobie zmeniť fungovanie spomínanej križovatky. Ako hlavná priorita by bolo riadenie križovatky policajtom a od toho by sa odvijalo púšťanie ľudí cez priechody pre chodcov. Takto by policajti vedli ustrážiť tzv. zelené vlny a autá by sa rýchlejšie dostali cez túto križovatku či na Hlavnej ceste alebo vedľajšej. Momentálne je tam veľký chaoz. Ďakujem

30. november 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Mestská polícia bohužiaľ nedisponuje právomocou riadiť križovatku v zmysle § 62 ost. 2, Zákona 8/2009 Zz. o premávke na pozemných komunikáciách.

Milan Válek
náčelník MsP
05. december 2016

Sveto Prokeš

Tak isto ako problém pošty riešila sa už takmer pred 50 rokmi i križovatka Hlavná cesta, Školská a Zdravotnícka a problém sa rokmi len zhoršuje. To čo je v ostatných rokoch sa pred 50 rokmi ani nepredpokladalo, neboli v pláne také výstavby ako sú dnes. Tých projektov bolo neúrekom a riešenie sa nenašlo. Doba vyzrála na to, že to treba riešiť radikálne. Pre kruhovú križovatku je potrebný priemer asi 50- 55 metrov. Projektanti si to môžu nakresliť a všetko čo tam padne treba odstrániť. Sú to rodinné domy- staršie, treba ich vykúpiť. Veď keď stavala dnešná Hlavná, padlo toho viacej. Ani vtedy majitelia s tým nesúhlasili.... Napojenie Školskej na kruh by bolo tangenciálne a odtiaľ by bol kruh smerom na Bratislavu. Tento dopravný uzol treba takto preprojektovať, zaradiť do Investičných prác mesta a zháňať peniaze na realizáciu. Je to "hudba" cca 5 rokov, ale robiť riešenia ako svetelnú križovatku, riadenie policajtmi atď. neprinesú dostatočné riešenia. Pán primátor je zároveň poslanec VÚC, pracuje v ekonomickej komisii a župan , zdá sa je Stupave naklonený. Tak, do toho !
06. december 2016

Sveto Prokeš

A aké je to riešenie. Z odpovede to neviem posúdiť !
06. december 2016

Veronika K.

Ja si plne uvedomujem, že ja som riešenie nenašla, bol to návrh na dočasné a aspoň malé zlepšenie situácie, pokiaľ sa problém križovatky nevyrieši úplne.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania