Spomalovače - Cementárenská ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Jozef Mráz 31. decembra 2016

Dobrý deň,
opätovne sa na Vás obraciame so zriadením spomaľovačov na komunikácii Cementárenská ul. v mieste pri Gaštanovej ul. V tomto mieste je ZDZ zriadená Obytná zóna v ktorej podľa vyhlášky je povolená max. rýchlosť 20 km/hod. Táto rýchlosť je väčšinou vodičov nerešpektovaná a výrazne prekračovaná. Obytná zóna má v tejto lokalite opodstatnenie, keďže je na tomto rovnom úseku niekoľko križovatiek so zlým výhľadom do strán a veľký pohyb ľudí po ceste. Obraciame sa na obec (mesto) Stupava ktorá je podľa Cestného zákona jediným správcom miestnych komunikácií na území mesta a jediná môže rozhodnúť o umiestnení DZ a jeho zriadení.
Veríme že občanom vyjdete v ústrety a spomaľovače na danom úseku namontujete resp. odkomunikujete s vlastníkom pozemku t.j. TOP TT s.r.o. osadenie spomaľovačov.

02. január 2017

Ujo Juo

Veru treba tam tie spomalovače. Značka Obytná zóna tam síce je, no šeci ju ignorujú. Dvacet ne dvacet, jezdzí sa tu kludne aj 80.
02. január 2017

Jozef

Treba tie dva tam dať,lebo je strach aj z parkoviska ísť von ako sa tam jazdí, nie je to diaľnica ,
07. január 2017

Slavomir Slezak

p. Primátor,
Vôbec by nebolo na škodu ak by sa aj Váš úrad k predmetu vyjadril a nie len preberal ocenenia.
Takže by som Vás veľmi pekne poprosil o riešenie daného problému min. odpoveďou.
Ďakujem.
11. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Mesto Stupava bolo požiadané o prevod predmetnej súkromnej účelovej komunikácie do vlastníctva mesta. V prípade, že prevod bude schválený mestským zastupiteľstvom a uzavretá zmluva o prevode, môže byť predmetná komunikácia zatriedená do siete miestnych komunikácií. V súčasnosti i keď je mesto príslušným cestným správnym orgánom aj pre účelové komunikácie vo vlastníctve iných fyzických a právnických osôb a to vo veci určovania dopravného značenia, nemôže prikázať osadenie spomaľovača na súkromnej účelovej komunikácii správcovi účelovej komunikácie a ani ho tam na svoje náklady osadiť. Mesto iba určuje použitie dopravných značení na základe žiadosti správcu komunikácie a po predchádzajúcom odsúhlasení príslušným dopravným inšpektorátom. Osadenie DZ zabezpečuje správca účelovej komunikácie. V prípade, že komunikácia prejde do vlastníctva mesta, mesto požiada Okresný dopravný inšpektorát v Malackách o súčinnosť a o posúdenie dopravnej situácie na danej komunikácii a následne bude postupovať v zmysle jeho odborného názoru v zmysle platných predpisov.

Ing. Katarína Macáková
vedúca oddelenia územného rozvoja a životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania