Nepravdivá informácia v januárových Stupavských Novinách

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Stupava Nahlas 25. januára 2017

V Januárových Stupavských Novinách bolo zverejnené, že noviny prestávajú vychádzať kvoli tomu, ze poslanci neschválili na noviny ciastku v rozpočte. Nie je to pravda - viď obrázok. Neviem, ako to dáte do poriadku, ale aspoň sa pokúste.

25. január 2017

Stupava Nahlas

Dobrý deň,
do pozornosti občanov a mestkého úradu dávame ďalšie doplňujúce informácie k tomuto podnetu. Je možné ich prečítať tu: http://tinyurl.com/jq5xztm
13. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Informácia uvedená v Stupavských novinách o neschválení finančných prostriedkov na vydávanie Stupavských novín je správna.

Vydavateľom Stupavských novín je príspevková organizácia mesta Stupava, Mestské kultúrne a informačné centrum (MKIC). Zverejnený obrázok schváleného programového rozpočtu sa netýka Stupavských novín, ide o položku uvedenú v rozpočtovom programe pod číslom 1 - Plánovanie, manažment a kontrola. Uvedená položka sa týka materiálov, ktoré mesto distribuuje obyvateľom, napríklad v rámci odpadového hospodárstva, propagácie mesta a podobne.

V schválenom programovom rozpočte mesta Stupava na rok 2017 sa príspevok pre MKIC nachádza v programe 9 - Kultúra. V rámci rozpočtu bol navrhovaný príspevok pre MKIC krátený a schválený vo výške 75 000 eur, čo predstavuje len 50% požadovanej sumy na prevádzku organizácie. Uvedený schválený príspevok nepokrýva v plnej výške ani ročné mzdové náklady na chod organizácie. Zo schválenej sumy 75 000 eur preto nie je možné pokryť ostatné náklady, ani vydávanie Stupavských novín.


Ing. Silvia Kapášová
vedúca ekonomického oddelenia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania