Parkovanie v pešej zóne

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Juraj Benko 05. februára 2017

Podľa informácií od úradníka MsP Stupava pána Váleka v inom podnete (https://www.odkazprestarostu.sk/stupava/podnety/36218/vymahanie-dodrzovania-vzn-c-52009-o-doprave), MsP Stupava rieši taxatívne vymedzené priestupky v doprave.
To znamená, že podľa §3, bod f, ods. 1 aj priestupky z dopravnej značky pešia zóna. Pešia zóna je ohraničená od Nám. Sv. Trojice až po Sporiteľňu na Hlavnej ulici. Podľa informácií od p. Váleka "Hliadky MsP vykonávajú objasňovanie priestupkov v doprave na základe vlastných zistení".

Čo bráni strážnikom MsP "zistiť" priestupky súvisiace so státím a vjazdom do vyznačenej pešej zóny? Po hlavnej ulici sa pohybujú každý deň autom, takže akiste ich skúseným pohľadom neuniklo parkovanie minimálne 20 áut v pešej zóne denne.

10. február 2017

Moje Meno

to je tak, ked si par jednotlivcov pletie prijazdovu cestu na pozemok s parkoviskom...

Mna by skor zaujimalo, na co su v pesej zone osadene lavicky, ked takmer pred kazdou z nich stoji auto a jej vyzuitie je takmer nulove?

Naozaj si s tymto mesto nevie spravit poriadok a stale sa bude vyhovarat nato, ze to je pesia zona, ale da sa do nej dostat aj po chodniku, takze vlastne parkovat sa tam moze? Nebude potom jednoduchsie tie dve tabule oznacujuce pesiu zonu demontovat a instalovat tabule oznacujuce parkovisko? A tu sa nejedna o nahodnych porusovatelov, ale stale tych istych. Tych, ktorym je zatazko parkovat na vlastnom pozemku a svojimi tragacmi otravuju ludi v pesej zone.

Na druhej strane primator pridava na facebooku, do novin informacie o tom, kde, a ako instalovali zabrany proti autam... realny vysledok? parkuje sa vedla zabran. Menej miesta pre pesich a auta musia viac jazdit po chodnikoch... Gratulujem.
20. marec 2017

KrajsiaStupava Stupava

Dobrý den,

ak mesto bude pristupovať ľahostajne k arogantnému parkovaniu vodičov, tak potom začneme všetci arogantne parkovať a premiestňovať sa len autami. Ulice sa tak zmenia na smradľavú a hlučnú časť mesta (vid Hlavná ulica), kde pre ľudí a ich deti bude pohyb nebezpečný a zdraviu ohrozujúci. Určite tento stav nikto z občanov, ktorí vám odovzdali svoj hlas nechce, preto by bolo vhodné, aby ste zakročili a prijali riešenie v regule miestneho uznesenia. Inak si na vás budeme pamätať, ako na ľahostajne vedenie mesta, ktoré podporuje len automobilovú dopravu a tým umožňuje znečisteniu aj ďalším častiam našej Stupavy.
20. marec 2017

Juraj Benko

Definícia príjazdovej cesty nie je v našej legislatíve zakotvená, tzn. neexistuje. Mne osobne nevadí auto jazdiace po chodníku za zvýšenej bezpečnosti smerujúce do dvora. Mne vadia chodníky obstavané autami, autá natlačené medzi lavičkami, autá trúbiace na chodníku na môjho trojročného syna, ktorý sa zľakol a spadol z odrážadla, vodič z Milice, ktorý sa na mňa natlačí zo zadu na chodníku, aby sa dostal medzi lavičky, rozjazdené obruby stromov a dlažba, ktorá si nie som istý, že je určená na premávku automobilov. Vadí mi tiež, že s autami jazdia vodiči priamo pod kamerami MP a MP to "nevidí". MP nevidí ani to, ako pán z Mäso-údeniny Horecký prediera medzi chodcami poza zábrany so a dokonca si odsunul bicykel v stojane, lebo mu zavadzal pričom strážnici riešili nehanebný priestupok zákazu zastavenia pred poštou. Pán, ktorý tam zastal za značkou asi nebol znalý miestnych pomerov a nevedel, že mu stačí zaparkovať rovno pred dvere pošty - úplne "legálne". Tiež mi vadí, že neviem bezpečne prejsť cez prechod Mlynská/Hlavná pre neustále parkujúce autá na chodníku - čuduj sa svete - za zábranami. Nie som vôbec proti automobilovej doprave, mne vadí, že nám tu v Stupave tá statická časť nejak prerástla cez hlavu.
25. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý ceň,

Váš podnet prešetrí Mestská polícia a v prípade zistenia porušenia zákona 8/2009 udelí príslušnú sankciu.

S pozdravom

Ing. Lívia Štulajterová
referát územného plánovania a dopravy
23. jún 2017

Jan

Parkovanie v pešej zóne

Pešia zóna
Rád sa prechádzam po centre Stupavy a všímam si ako sú vynovené fasády domov, čo kde pribudlo, čo sa kde zmenilo. Je tam pekná kvetinová výzdoba, lavičky a parkujúce nákladné a osobné autá. Ako písali už mnohí predo mnou je zarážajúce aby nákladné auto parkovalo v pešej zóne, preto by ma zaujímalo či predmetné NV má súhlasné rozhodnutie Mesta Stupava o povolení tam parkovať a OV tiež.
21. september 2017

Juraj Benko

No, tak viac ako pol roka je preč a napr. pán s fabiou MA046CG ani raz nebol v riešení.
Tak ako to je? Nechali ste to tak, však?
18. september 2018

Juraj Benko

Tu sú výsledky práce našej MP. Olejom zašpinená a rozjazdená dlažba na CHODNÍKU, autá jazdiace po chodníku ešte drzejšie a parkujúce pod kamerou MP rovno na prechode.
Už to konečne vyriešte!
Čo tak zóna "Obmedzenia parkovania na chodníku"? Ak nemáte tych cca 1000 Euro na osadenie 6 DZ (prípadne tie zbytočné "Pešia zóna" sa dajú prelepiť a hneď 2 ušetríte), rád nejaké peniaze pozháňam vlastnou hlavou.
13. január 2019

Juraj Benko

Hlavná-parkovanie-problémové

Vážené dámy a páni z riadenia mesta.

Už dlho som nenapísal podnet na riešenie katastrofálneho problému v centre Stupavy. Po zmene vo vedení mesta sa o to pokúsim ešte raz.

Ničenie verejného priestranstva automobilm, dlažby, zelene a podobne automobilmi rovno pod kamerami MsP- tak to zjavne nikomu nepríde čudné. Zjavne ale strážnici MsP nerozoznajú parkovanie na chodníku a jazdu po chodníku rovno pod kamerami MsP.

Inak si neviem vysvetliť ako je možné že na pešej zóne neviem ísť s dieťaťom tak, aby ho neohrozovali po chodníku jazdiace autá. Naposledy predvčerom - 2,5 ročný syn bol skoro zmrzačený vodičom jazdiacim po chodníku, ktorý si nevšimol, že po chodníku ide dieťa. Našťastie som od neho bol 2-3 metre ďaleko a zachránil som ho.
Je to ako zo zlého filmu.
Čakáte kým sa niečo stane?
16. august 2019

Igor

Hlavná-Automobily-iné

Ignorovanie znacky pesia zona ktora je umiestnena na pravej strane cesty smerom z Bratislavy na ul. Hlavna. Jej zaciatok je vyznaceny v miestach pri DM Drogerie a konci az pri prechode pre chodcov smerujucemu ku kostolu.
Kazdy jeden den tam nonstop parkuje + bezohladnou jazdou ohrozuje mnozstvo aut chodcov, deti, mamicky s kocikmi. Tento podnet som tu videl uz viackrat ale doteraz nie je vyrieseny. Este som nevidel mesto, kde by si radi nezarobili na pokutach za parkovanie v pesej zone. V Stupave je to ticho tolerovane, pretoze zrejme sa parkujuci poznaju s nacelnikom alebo inymi zamestnancami MsP.
V pripade, ze sa tento problem ani po tomto podnete do mesiaca nevyriesi, budem celu vec medializovat v sukromnych televiziach.
20. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Požiadal som o bližšie informácie. Po ich obdržaní Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
20. august 2019

Juraj Benko

Dobrý deň pán Kubička.
Tipujem, že odpoveď bude, že všetko je v poriadku a autá budú po chodníkoch jazdiť ďalej.
Mesto Stupava nie je ochotné situáciu riešiť, to je vidno na dátumoch príspevkov. Na katastrofický stav v meste sú tu sťažnosti aj z roku 2015.

Vážne je taký problém upraviť statickú dopravu značením aspoň v centre mesta? Nech Stupava nevyzerá jak nejaká rozvojová diera? Nápoveda DZ IP24.
Ak vybavíte súhlas KDI, na značenie prispejem. Ale to sa už budem opakovať.
21. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dostal som informáciu od náčelníka MsP, že daným problémom sa dlhodobo zaoberajú a vzhľadom na plánovanú novelu zákona a plánovaním preskupením mestského mobiliáru budú mať efektívnejšie možnosti ako zabrániť takémuto parkovaniu.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania