Obmedzenie rýchlosti na Lesnej, Novej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Eva 15. februára 2017

Na Lesnej ulici nie je vybudovany chodnik a preto chodci - aj deti do skoly a na autobus chodia po ceste spolu s autami. Doprava sa za posledne roky vdaka masivnej vystavbe neumerne zvysila. Niektore auta jazdia neprimerane rychlo, vobec neberu na chodcov ohlad, chodci su teda v ohrozeni.
Ziadame preto, kym sa inak nevyriesi dopr. situacia na Lesnej, aby bola znizena max. povolena rychlost na 30 km/h
1. na celej Lesnej ulici .
2. na useku Novej ulice cca 100 m (prip. na posudenie dopr. odbornikov) pred a za pripojenim Lesnej ulice,
aby sa zvysila bezpecnost chodcov iducich z Lesnej ulice na futb. stadion, MHD na Novej ulici, na Dukliansku ulicu a aby sa zvysila bezpecnost aut pripajajucich sa na Novu ulicu.

25. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Na základe prešetrenia okolností týkajúcich sa Vášho podnetu Mesto Stupava dáva nasledovné stanovisko:
Komunikácia Nová ulica nie je zaradená do siete Miestnych komunikácií a mesto nie je kompetentné vykonávať správu, a údržbu na tejto komunikácii a na objektoch s ňou súvisiacich, vydávať rozhodnutia o zvláštnom užívaní, či určovať/schvaľovať použitie dopravného značenia. Mesto Stupava odstúpi Váš podnet správcovi tejto komunikácie.
Na komunikácii Lesná ulica žiadate obmedzenie rýchlosti na 30 km/h. Mesto Váš návrh bude konzultovať s dopravným inžinierom, náš predbežný názor je, že efektívnejšie bude osadiť DZ „zóna 30“, aby sa 30-ka nemusela dávať na každú križovatku. Pre zmenu dopravného značenia bude treba vypracovať projekt nového dopravného značenia, ten musí následne schváliť Okresný dopravný inšpektorát PZ Malacky a až po týchto úkonoch je možné osadiť príslušné dopravné značenie. Z uvedeného je teda zrejmé, že sa jedná o časovo náročnejší projekt (cca 6-8 týždňov).

S pozdravom

Ing. Lívia Štulajterová
referát územného plánovania a dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.