Zvýšenie bezpečnosti na Novej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Uzavretý
meno
Eva 15. februára 2017

Na Novej ulici v okoli kriz. s Lesnou nie je mozne bezpecne prejst cez cestu, resp. bezpecne pokracovat pesi pozdlz Novej ulice. Chodia tadeto
- deti na futb. stadion
- deti zo sukr. skolky do parku
- z Lesnej a Novej ulice chodci do parku
V okoli je zvyseny pohyb aut v dosledku prevadzky na futb. stadione, blizkosti sukr. skolky a vystavby na Novej a Lesnej ul.
Ziadame preto o
- dorobenie chodnika na Novej na strane oproti parku min. po zjazd k futb. stadionu
- riadne vyznacenie prechodu pri stadione
- prip. pridanie dalsieho prechodu pre chodcov iducich z Lesnej na Dukliansku vacsinou deti z/do skoly
- pridanie retardera (v smere z Borinky pred zjazdom na stadion, prip. aj v smere z Hlavnej pred kriz. s Lesnou)
Dakujeme za obyvatelov tejto casti, teraz je to tu velmi nebezpecne,
Eva

25. apríl 2017

Odpoveď samosprávy


Dobrý deň,

na základe prešetrenia okolností týkajúcich sa Vášho podnetu Mesto Stupava dáva nasledovné stanovisko:
Komunikácia Nová ulica nie je zaradená do siete Miestnych komunikácií a mesto nie je kompetentné vykonávať správu, a údržbu na tejto komunikácii a na objektoch s ňou súvisiacich, vydávať rozhodnutia o zvláštnom užívaní, či určovať/schvaľovať použitie dopravného značenia. Mesto Stupava odstúpi Váš podnet správcovi tejto komunikácie.
Na komunikácii Lesná ulica žiadate obmedzenie rýchlosti na 30 km/h. Mesto Váš návrh bude konzultovať s dopravným inžinierom, náš predbežný názor je, že efektívnejšie bude osadiť DZ „zóna 30“, aby sa 30-ka nemusela dávať na každú križovatku. Pre zmenu dopravného značenia bude treba vypracovať projekt nového dopravného značenia, ten musí následne schváliť Okresný dopravný inšpektorát PZ Malacky a až po týchto úkonoch je možné osadiť príslušné dopravné značenie. Z uvedeného je teda zrejmé, že sa jedná o časovo náročnejší projekt (cca 6-8 týždňov).

S pozdravom

Ing. Lívia Štulajterová
referát územného plánovania a dopravy
30. august 2017

Eva

Dobrý deň pani Ing. Štulajterová,

chceli by sme vedieť ako postúpili záležitosti ohľadne zvýšenia bezpečnosti na Lesnej a Novej ulici.
Ake je stanovisko spravcu komunikacie k zabezpeceniu bezpecneho prechodu cez Novu ulicu?
V akom stave je projekt dopravneho znacenia na Lesnej ulici (DZ "zona 30"), ake je stanovisko Okresneho dopravneho inspektoratu PZ Malacky?
Chcem podotknut, ze tato tema je s pribudajucim casom a zvysujucim sa dopravnym zatazenim stale akutnejsia. Vystavba je v tychto oblaastiach rozsiahla, obyvatelov a stavebnych mechanizmov pribuda, riziko nehody sa zvysuje ...

Dakujeme, s pozdravom Eva
18. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

riešenie podnetu nie je v kompetencii mesta Stupava, táto cesta je štátnou cestou III.triedy v správe Regionálnych ciest Bratislava. Na podobný podnet pod č. 59430 už správca komunikácie odpovedal.

Ing. Lívia Štulajterová
Referát územného plánovania a dopravy
Mesto Stupava
20. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ešte 5.1.2018 sme odpovedali na takúto istú žiadosť." Základnou podmienkou bezpečného priechodu je dostatočný rozhľad na ceste, pri priechode nesmie chodec prekonávať prekážky(smerové oblúky na ceste pred aj za križovatkou s MK Lesná, zvodidlá vpravo od mesta pred križovatkou, vľavo za križovatkou, stĺp elektric. vedenia, oplotenie domu č.56 až po kraj vozovky.Bezpečný priechod musí viesť z chodníka na chodník. Úsek cesty je pre zriadenie priechodu nevyhovujúci.Máme informáciu, že mesto má pripravenú dokumentáciu úpravy MK Lesná, v ktorej dúfame že je
zahrnutá aj križovatka s ul. Nová, vrátane pohybu chodcov v blízkosti križovatky.

RCBA

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania