Detské ihrisko

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Marcela Suchá 04. marca 2017

Dobrý deň, mohli by ste prosím vysvetliť plánované odstránenie ihriska pri MKIC? a zároveň zverejniť plánované využitie daného priestoru? je nejaká reálna šanca a vôľa na to aby ihrisko zotrvalo?

06. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Vedenie Mesta Stupava si uvedomuje nedostatok detských ihrísk v meste. Snahou Mesta Stupava nie je rušiť existujúce detské ihriská. Naopak, snaží sa každoročne v meste budovať nové bezpečné a certifikované detské ihriská. Mesto Stupava je povinné dbať o bezpečnosť detí a rodičov pohybujúcich sa na mestských detských ihriskách. Na ihriskách v správe mesta Stupava sú umiestnené výhradne certifikované konštrukcie pre hru detí, prebieha na nich pravidelná sezónna údržba (likvidácia odpadu, čistenie, kosenie), štyri krát ročne prevádzková kontrola a raz ročne zákonná kontrola zo strany dodávateľa certifikovaných konštrukcií. V prípade potreby sú
bezodkladne zabezpečované opravy poškodených častí. Detské ihriská v správe Mesta Stupava majú zverejnené prevádzkové hodiny, uzamykanie ihrísk mimo prevádzky zabezpečuje mestská polícia. Mesto Stupava má veľký záujem zabezpečiť kontinuitu obľúbeného ihriska a zabezpečiť jeho riadnu prevádzku. Nevyhnutné je však zosúladiť stav ihriska so štandardmi prevádzky verejných detských ihrísk.


Mgr. Zuzana Lovíšková
vedúca oddelenia všeobecnej a vnútornej správy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania