Porušenie VZN parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Michal 16. marca 2017

Dobry den, chcem sa spytat ako je mozne ze pred panelakom Jilemnickeho 16/18 pred ktorým je oficiálne 10 parkovacích miest je v prenájme od mesta až 7 miest a 3 sú volné. Podla VZN č. 5/2009 O doprave v CMZ mesta Stupava je to teda porušenie § 5 Vyhradené parkoviská a státie na vyhradených parkoviskách odstavec č.6. Maximálne by malo byť prenajatých 30% miest čo je 3 parkovacie miesta. U nás je to presne naopak. Viete sa mi k tomu vyjadrit ?

16. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Momentálne preverujeme legálnosť osadenia dopravných značiek vyznačujúcich prenájom parkovacích miest, ktoré sa nachádzajú na tejto ulici. Na základe podnetov máme informácie, že časť dopravných značiek bola osadená bez povolenia zo starny mestského úradu a užívanie takýchto vyznačených plôch je nezákonné. Preto po preverení majiteľov vozidiel užívajúcich parkovacie státie bez povolenia bude záležitosť predmetom ďalšieho postupu a riešenia.

Roman Maroš, primátor
19. marec 2017

Fero

Nebolo by na škodu si najprv prečítať VZN 5/2009. Konkrétne § 5 odstavec 6 " Vyhradené parkovacie miesta na konkrétnej ulici nesmú presiahnuť kapacitu 30% státí ulice – správny orgán rozhodne o ich vhodnom rozmiestnení. Maximálny počet vyhradených státí v súvislom rade sú 4. "

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania