Katastrofálny stav na Budovateľskej, v okolí predajne CBA

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Paulina Kollarova 11. apríla 2017

DObry den,
obyvatelia domu na Budovatelskej ulici, v ktorom sa nachádza prevádzka CBA by sme ocenili, keby sa nejakym spôsobom zacal riešit problem s bezdomovcami, ako aj s obyvatelmi okolitých domov, ktorí si z priestoru pred našou bytovkou spravili verejnu krčmu a smetisko ! Kedze sme viaceri, co máme malí deti a nie je možné ich pustiť von, nakoľko sa boja kdejakých pochybných indivíduí, ako aj ich psov, a sú nútené počúvať "vyberanú" konverzáciu, privítali by sme, keby mesto - keďže sa z vacsej casti jedna o verejné priestranstvo tento problém vyriešilo . Je tam celkom veľký kus zeleného priestoru, ktorý vyzerá ako jedno MEGA smetisko, ktorá naši spoluobčania používajú ako verejné toalety ...
Paťa Kollarova

11. apríl 2017

Jarmila Saly

Ja sa pripajam.
Velky problem je aj so psami postavajucich - pijucich !!! Ja ked idem so svojim psom, musim sa vyhybat oblukom, resp. radsej obchadzam cely dom. Bola som svedkom ako sa pes priviazaný o kontajner pri potravinach (majitel postaval dobrych 10 m dalej) rozštekal na dieta ..... Budeme cakat az sa stane nieco horsie???? A tym nemyslim, len psov, ale hlavne tych, ktori nam tam skrasluju okolie. Fakt ma nebavi stretavat ich tam denne, stale a furt!
12. apríl 2017

Ludovít

Suhlasim, jedno z možných riešení je napriklad dat v Stupave zákaz pitia alkoholu na verejnosti a hliadkovanie mestskou policiou každú polhodinu v okolí kulturaku a cba potravín. Situácia je už važna a neviem či mesto Stupava čaká kým sa niečo stane.
26. apríl 2017

Paulina Kollarova

S polutovanim asi budem musiet prestat prispievat do mestkeho rozpoctu :( chapem, ze toto nie je zrovna "lukrativna zakazka", z ktorej sa niekto zahoji na mnoho rokov, ..ale naozaj nevidim dovod, preco my ako obyvatelia mame dotovat mestsky rozpocet a ma nam na srdci lezat "osud" a smerovanie Stupavy, ked sa mesto sprava k svojim obyvatelom absolutne ignorantsky, ..a nedokaze vyriesit takyto "problem" ...v skutocnosti by ma zaujimalo, keby mestskym poslancom, policajtom a vsetkym tym zlozkam, na ktorých zadky mi pracujeme, niekto DENNODENNE robil bordel pod oknami, keby sa v nedelu nemohli vklude vyspat, lebo "stamgasti" rozoberaju sebe vlastnym slovnikom na plnu hubu svoje zalezitosti hlasnejsie ako kostolne zvony, ...keby im niekto vykonaval potrebu rovno pred domami, keby nemohli vypustit svoje deti pred dom, lebo tie sa boja kreatur,ktore sa tam zdrziavaju, ..keby sa toto vsetko dialo pod ich oknami, ci by to prehodili z pleca na plece .....
je mozne, ze ked by sme pripad medializovali, tak by sa s tym zacalo nieco robit ?
alebo aj to bude mat mestska sebranka "na salame" ?????
mozno by stalo za uvahu - a asi si dam tu namahu, ze kazdu nedelu podvecer zorganizujem obyvatelov nasho domu, zozeniem povoz a vsetok ten bordel vyvyozime pre mestsky urad ....

Paťa
26. apríl 2017

Paulina Kollarova

mi = my
v zurivosti mi uslo :(
26. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Okolie budovy CBA je vyčistené. Dal to vyčistiť majiteľ potravín. Za skriňu, kde boli nahádzané fľaše, po vyčistení dali pletivo, aby sa čistota udržala.

RNDr. Božena Orgonová
referát odpadového hospodárstva
26. máj 2017

Paulina Kollarova

Dobrý deň
Okolie potravín nie je čiste a ani nebude,pokial sa tam bude naďalej schádzať miestna alkoholicka družina
K umiestneniu pletivá sa radšej nebudem vyjadrovať... To musel vykonať niekto s jednocifernými IQ
Uvítali by sme,keby si niekto na MU všimol CELY podnet .... Na mestskom priestranstve sa schádza skupina ľudí,ktorá VÝRAZNÝM negatívnym spôsobom zasahuje do našich životov.. Bude to niekto riešiť??? Keby to bol pozemok vlastníkov bytov,tak vás tým neobtazujeme...
Dakujem
Pata kollarova
30. máj 2017

Jarmila Saly

.... nic nie je vyriešene !!!!!!!!!
22. júl 2022

Anonym

Podľa čl. 3 ods. 1 písm. d) platného VZN mesta Stupava č. 4/2012 je zakázané predávať, podávať a požívať alkoholické nápoje na verejných priestranstvách v čase od 00:00 do 24:00 hod. denne (s istými výnimkami). Vykonávať kontrolnú činnosť nad dodržiavaním tohto nariadenia sú oprávnení nielen príslušníci MsP, ale aj poverení zamestnanci mesta:
https://www.stupava.sk/e_download.php?file=data/uredni_deska/obsah938_1.pdf&original=VZN_c_4-2012_o_ochrane_pred_zneuzivanim_al_napojov_21-11-2012.pdf

Dôležitú úlohu však zohráva MsP, ktorá podľa ust. § 3 ods. 1 zákona č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii v znení neskorších predpisov je povinná o. i. "dbať o dodržiavanie poriadku, čistoty a hygieny v uliciach, iných verejných priestranstvách a verejne prístupných miestach" a "vykonávať všeobecne záväzné nariadenia mesta":
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1991/564/20200401#paragraf-3.odsek-1

Otázka pre náčelníka MsP: Koľko kontrol vykonala MsP za uplynulé 3 roky v danej lokalite, koľko pokút a v akej celkovej výške uložila za priestupky proti verejnému poriadku v zmysle ust. § 47 ods. 1 zákona o priestupkoch (napr. rušenie nočného kľudu, vzbudenie verejného pohoršenia a znečisťovanie verejného priestranstva); za priestupky proti občianskemu spolunažívaniu (§ 49), za priestupky proti majetku (§ 50) či priestupky na úseku ochrany pred alkoholizmom a inými toxikomániami (§ 30)?

Otázka poslancom MsZ za volebný obvod č. 4 (Horecký, Smeja): Aké kroky ste iniciovali v tejto veci, aby sa životná úroveň obyvateľov v danej lokalite zlepšila, aby nedochádzalo k znečisťovaniu verejného priestranstva v blízkom okolí ich bytového domu či dokonca k poškodzovaniu ich súkromného majetku?

Otázka pre podpredsedu komisie MsZ zdravotníctva a sociálnych vecí a súčasne poslanca MsZ za susedný volebný obvod č. 7 (Polakovič): Zaoberali ste sa niekedy alebo sa plánujete zaoberať problematikou konzumácie alkoholu na verejnom priestranstve, ktorý má negatívny dopad nielen na jednotlivcov (systematické poškodzovanie zdravia, budovanie závislosti, zvyšovanie nezamestnanosti, finančné problémy príp. krádeže, rozvrat v rodinách), ale na celú spoločnosť (negatívny príklad pre maloleté deti a adolescentov a v neposlednom rade zvýšené náklady na zdravotnú starostlivosť hradenú z verejných - a teda našich spoločných - prostriedkov)?
22. júl 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
25. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Požiadal som pána náčelníka MsP Stupava o vyjadrenie ku Vašim otázkam.
Samozrejme sa môžete obrátiť aj na spomínaných poslancov. Ich emailové adresy nájdete na tomto linku:
www.stupava.sk/samosprava/poslanci-1/

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
25. júl 2022

Anonym

Ďakujem, pán Kubička. Jednotlivých poslancov MsZ má samozrejme možnosť kontaktovať individuálne každý obyvateľ mesta, avšak v snahe zefektívniť komunikáciu samosprávy s občanmi a súčasne zvýšiť informovanosť verejnosti navrhujem, aby ich oficiálne stanoviská boli zverejnené na tomto portáli - prečítať si ich bude môcť každý, kto o to prejaví záujem.

Je to dlhodobý a pretrvávajúci problém, ktorý znižuje kvalitu života obyvateľov žijúcich v danej lokalite, zaslúži si preto viac pozornosti zo strany samosprávy a prijatie takých opatrení, ktoré by viedli k zlepšeniu ich situácie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania