Vypúšťanie vody na ulicu Jána Ondruša

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Viktor 25. júla 2017

Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať ohľadne vypúštania vody z rodinných domov priamo na ulicu Jána Ondruša. Voda je pre mňa neznámeho pôvodu. Vypúšťa sa dokonca ja v zime, čo spôsobuje nebezpečenstvo pošmyknutia, keď táto voda zamrzne. Je to legálne? Nedá sa s tým niečo robiť? Znečisťuje to ulicu naplaveninami a podľa mňa to znehodnocuje bývanie na tejto ulici. Na ulici je kanalizácia, prečo sa táto voda neodvádza priamo do kanalizácia, kedže tam konči aj tak?
Písal som aj priamo na mestský úrad cca pred 5 mesiacmi, ale dodnes nemám odpoveď.
Ďakujem
Viktor

31. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet sme zaevidovali a postúpili na riešenie oddelenie územného rozvoja a životného prostredia. O riešení podnetu Vás budeme priebežne informovať.


Mgr. Zuzana Lovíšková
vedúca oddelenia všeobecnej a vnútornej správy
05. november 2017

Viktor

Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať prečo sa s týmto podnetom nič nerobí? Písal som aj priamo na mestský úrad a žiadna odpoveď. Tak isto tu nikto nič. Ľudia naďalej znečisťujú ulicu vypúšťaním vody.
Ďakujem za odpoveď
19. december 2017

Mata

Dobry den,
A ja by som sa chcela spytat co a kedy sa zo situaciou na ulici nieco spravi? Ludia vypustaju vodu na ulicu aj ked mrzne. Uz som raz spadol a nascastie som nemala tazky uraz. A aj auta maju problem. Situacia je zla na oboch stranach ulice. My sme so vodu poriesili na svojom pozemku tak aku sme mali v stavebn povoleni. Tak nech tak urobia vsetci.

Vdaka
08. január 2018

Lucia

Vypustanie vody na ulici Jana Ondrusa

Dobry den,
chcela by som sa spytat ci sa bude nieco robit z vypustanim vody od rodinnych domov na ulici Jana Ondrusa.
Hlavne jeden zo susedov tu vypudsta vodu aj v zime ked mrzne a je to velmi nebezpecne. Uz som videla deti co sa na tej zamrznutej vode smykli a spadli. A hlavne ked vypusta pocas celeho roka zneistuje to ulicu a velmi to zneprijemuje zivot. Voda najviac ide z domu na cislo 48.

Dakulem za odpoved.
S pozdravom Lucia
26. január 2018

Katarina

Myslim ze na ulici J. Ondrusa by bolo fajn vyriesit nielen kto vypusta vodu na ulicu ale hlavne parkovanie aut v dolnej casti ulice. Casto v dolnom useku prichadza ku koliziam kvoli stojacim autam na ceste a proti iduce auta je len s obtiazou mozne vidiet. Myslim ze by bolo fajn osadit tabulu zakaz statia minimalne v najspodnejsej casti. Taktiez by bolo fajn osadit niekolko spomalovacov vzhladom na niektorych milych susedov ktori nerespektuju ze v ulici je urcite rychlostne obmedzenie.
26. január 2018

Viktor

Ja bývam v spodnej časti ulice a takýto problém tu nepociťujem. Áno je tu problém s parkovaním, ale zákaz tomu určite nepomôže. Ešte by tu žitie viac skomplikoval. Treba sa pýtať kde zase bolo mesto keď dovolilo developerom postaviť tak málo parkovacích miest. Keďtak ako riešenie vidím v pretvorení ulice na jednosmernú, kedže ju tvorí v podstate ovál, myslím,že by to nebol až taký problém. Len nerozumiem prečo od mesta stále nemáme žiadnu odpoveď na problém s vypúšťaním vody. Kde je problém?
27. január 2018

Katarina

Ahoj Viktor.
Z tvojho podnetu je zrejme ze byvas v bytovkach dole na ulici a nie v dome inac by si vedel preco nemozes vypustat kazdu vodu do kanalizacie a co je pricinou ze voda z niektorych domov obcas vytecie na ulicu. Tymto sa nezastavam tych ktorych sa to tyka. A s tym problemom parkovania v spodnej casti ulice - ak si niekto kupi byt s jednym parkovacim miestom tak akceptuje to ze parkuje jedno auto na vyhradenom mieste. Pri kupe nehnutelnosti to akceptoval a videl parkovacie moznosti tejto lokality a teraz je to chyba mesta a developera ze nieje kde parkovat? Problem v dolnej casti ulice je a nielen ze dochadza ku kolizii aut ale aj ku kolizii s detmi na bicykloch a kolobezkach. Ma sa zacat riesit az ked sa stane nestastie ??? Parkovanie ktore obmedzuje ostatnych obyvatelov ulice je vlastne z tvojho pohladu ok a ma byt akceptovane a problem s vypustanim vody ma vyssiu prioritu ? Trosku zly pohlad na vec. Ja mam na to iny nazor.
27. január 2018

Viktor

Ano bývam v bytovke. Býval som predtým v dome dá sa povedať na dedine a vypúšťanie vody na ulicu som teda ešte nevidel. Kde skončí tá voda čo sa vypustí na ulicu? Taktiež v kanalizácii, či? Určite sa to dá vyriešiť inak ako robiť neporiadok na ulici. Takto sa to riešilo možno pred 200 rokmi, kde sa všetok odpad vyhadzoval na ulicu. Ale už máme iné tisícročie, dnes by to už nemal byť problém vyriešiť. Nechápem ako úrad mohol vydať kolaudačné rozhodnutie ak nemajú všetko doriešené. Tak ako to tu má väčšina domov podľa mňa nie je doriešené a už vôbec v poriadku. Nechápem prečo sa aspoň nejakým spôsobom mesto nevyjadrilo k touto problému. Som zvedavý dokedy to tu bude ako otvorený problém. A teraz k parkovaniu. Áno pri kúpe nehnuteľnosti ľudia videli možnosti parkovania, ale pri viacerých projektoch došlo k zmenám. Keď som sa sem sťahoval ja, tak úplne spodný rad bytoviek tu nemal byť, čo tiež tu trošku zahustilo dopravu. Chyba developera to nie je, keďě on spraví iba to čo mu prikáže samospráva. Bol by hlúpy keby robil niečo navyše. Keďže mesto dovolilo zmenu stavby z domov na byty, bez úpravy počtu parkovacích miest, tak samozrejme má na tom najväčší podieľ mesto. Ja som nepovedal, že treba niečo riešiť až keď sa niečo stane. Ale zákaz parkovania by to nevyriešil, a život ľuďom by to tu poriadne skomplikoval. Napísal som aj riešenie, jednosmerka. Je to jednoduché riešenie, nebudú tu kolízie, autá pôjdu len jedným smerom a máme po probléme. Treba sa na problém pozrieť aj z pohľadu druhej strany. Ja som v tejto sťažnosti riešil vodu, nie parkovanie, takže pre túto moju sťažnosť resp. príspevok má si myslím najvyššiu prioritu znečisťovanie ulice. Ale keď je ľuďom lepšie žiť v špine tak OK, proti tomu sa nedá bojovať. Parkovanie nie je problém iba jednej ulice, je to problém celej Stupavy resp. celej Bratislavy. Práve pri nových uliciach by s tým problém byť nemal a nato malo dohliadnuť mesto, čo zase nezvládlo. A čo sa týka kolízii s deťmi na bicykloch a kolobežkách, neviem ako zákaz by toto vyriešil. Je to v prvom rade cesta a nie ihrisko, takže tam sa treba aj tak správať a uvedomiť si to. Čím samozrejme neobhajujem ľudí, čo tu jazdia rýchlo. Aj keď na tejto ulici sa to podľa mňa ani veľmi nedá vzhľadom nato ako je doničená.
10. február 2018

Katarina

Viktor, vidim ze problemu s vodou nerozumies a nema vyznam o tom s tebou diskutovat. A ohladne jednosmerky, fakt vyborny napad. Tym akurat mnohonasobne zvysis frekvenciu aut dole v ulici ked ich tam zacnu prechadzat stovky, ktore doteraz tade chodit nemuseli. Hovorim o novych bytovkach na zaciatku ulice taktiez o obyvateloch v hornej casti ulice ktori spodkom nikdy nechodili. A nezabudaj, ze J. Ondrusa je planovana ako vyjazd resp. vjazd pre lokality ktore vzniknu na poliach smerom k Jilemnickej a aj k rybniku. Tie vyjazdy na hlavnu mat nebudu. A to vsetko pojde spodkom ulice. A to len preto any si ty a par dalsich mohol parkovat v zakrute na ceste. Jednosmerka Vam situaciu dole len a len zhorsi. Gratulujem.
13. jún 2018

Viktor

Pravidelné vypúštanie vody na verejné priestranstvo

Na ulici Jána Ondruša sa z viacerých domov vypúšta na ulicu voda neznámeho pôvodu. Znečistuje to ulicu a znehodnocuje to bývanie v tejto lokalite. Prečo domy niesu pripojené na kanalizáciu? Ako boli domy skolaudované? Vypúšťanie odpadu na ulicu v 21. storočí je neprípustné. Za posledný rok sa tento problém nijako neposunul. Začne sa týmto konečne zaoberať niekto kompetentný?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania