Návrh na zapojenie mesta do projektu "Mestské včely"

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Vcielka 05. augusta 2017

Dobrý deň,

navrhujem mestu Stupava zvážiť účasť na eko-projekte "Mestské včely" na zachovanie včelích spoločenstiev na Slovensku a podporiť opeľovanie a tým aj bohatú úrodu pestovaných rastlín.
"Úle mestských včiel sa dajú umiestniť na strechy, balkóny, na dvory, či do záhrad alebo parkov. V súčasnosti ich už takto nájdeme po celom svete. New York, Paríž, Londýn, Štokholm, Hongkong, Viedeň, či Praha alebo aj naša Bratislava a Zvolen sú dnes príkladom toho, ako môžu včely obohatiť mestské prostredie bez toho, aby obťažovali obyvateľov, a pritom vyprodukovať chutný a kvalitný med.
Mestské včelnice fungujúce v spolupráci s projektom Mestské včely a Greenpeace Slovensko nájdete v Kežmarku, Lučenci, Považskej Bystrici a Žiline."
info: https://mestske-vcely.sk/mesta-pre-opelovace/

09. august 2017

Odpoveď samosprávy

Mesto Stupava považuje projekty zamerané na komunitný život, enviromentálnu výchovu a vytváranie inovatívnych riešení pre zdravší život v meste za prospešné. Samospráva v rámci svojich možností podporí snahu dobrovoľníkov či miestnej komunity v projekte „mestské včely“. Podnet sme zaslali aj Základnej organizácii Slovenského zväzu včelárov v Stupave. Podľa vyjadrenia tajomníka organizácie je v mestskej aglomerácii Stupave trvale umiestnených 74 včelstiev, tento počet považujú za dostatočný. V prípade záujmu o spoluprácu či ďalšie informácie kontaktujte ZO SZV Stupava. Kontakt nájdete na internetovej stránke Slovenského zväzu včelárov: http://vcelari.sk/content/kontakty-na-zo-szv

Mgr. Zuzana Lovíšková, vedúca oddelenia všeobecnej a vnútornej správy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania